DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19756930.33055%
Lefkoşa
°

20:18

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
KTHY malları hurdacıya satılıyor!

KTHY malları hurdacıya satılıyor!

ABONE OL
24 Temmuz 2018 09:00
KTHY malları hurdacıya satılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tasfiye halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY)’nın Lefkoşa’daki genel müdürlük ve yönetim binalarının geçtiğimiz ay üçüncü kez açık artırma usulüyle satışa çıkarılarak, tek teklifi sunan Maliye Bakanlığı’na 3 milyon 678 bin sterline satılmasının ardından, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nin fotoğrafladığı görüntülerde KTHY binasının önünde hurdacı kamyoneti görüldü. Uzun zamandır kilitli olan KTHY binasının açılması ile böyle bir tablo ile karşılaşılması, KTHY mallarının hurdacıya satıldığı konusunu gündeme getirdi.

Kıbrıs Türk Hava Yollarının uçuşlarının durdurulmasının tam 8’inci yılı geçtiğimiz aygeride kaldı. Geçen sürede KTHY’nin eski çalışanları birçok mağduriyet yaşadı, açlık grevleri, eylemler, tutuklanmaların yanı sıra birçok vatandaş satın aldığı biletler ile mağduriyetler yaşadığı gözlemlendi.

Neler olmuştu?

Kıbrıs Türk halkının 36 yıllık milli havayolu Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) içine düştüğü mali krizden kurtulamayarak “tarih olması”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2010 yılının en önemli olaylarından biri olarak hafızalarda kaldı. Geçtiğimiz ay 21 Haziran 2010’da Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarının askıya alındığının açıkladığı ve şirketin iflas noktasına ulaşmasını sağlayan günün yıldönümü yaşandı.

KTHY iflas etti, 700 çalışan işsiz kaldı

Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi Konsolide Fonu İnkişaf Sandığı ve Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı’nın eşit iştiraki ile KKTC Şirketler Yasası Fasıl 113 esasları çerçevesinde 4 Aralık 1974 tarihinde Lefkoşa’da bir limited şirket olarak kurulan ve 3 Şubat 1975’te faaliyete başlayan KTHY, 2010 yılında iflas kararı alarak tasfiye edildi. Borçları yaklaşık 140 milyon doları bulan KTHY’nin kurtarılması için yapılan tüm girişimlere ve Atlasjet ile girilen ortaklığa rağmen KTHY iflas etti ve 700 çalışan işsiz kaldı.

TC’den açıklama

TC Eski Ulaştırma Bakanı, günümüz TBMM Başkanı Binali Yıldırım da açıklamasında, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Şirketi’nin, borçları yüzünden zorlandığını ifade ederek, ”Ortada peşkeş çekilecek, kıyak yapılacak bir şey yok. 130 milyon lira borç var, bir yanda da işletmeciliğini yapmakta zorlanan bir şirket var” ifadesini kullanmıştı.

KTHY uçuşları askıya alındı

21 Haziran 2010’da Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın tüm uçuşlarının askıya alındığı açıklandı. Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) uçuşlarının TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından askıya alınmasını protesto eden Hava – Sen Ercan Havaalanı’nda grev başlattı. Uçuşları askıya alınan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), biletli yolcuların mağdur olmasını engellemek için diğer hava yolları ile temaslarda bulundu, Atlasjet Havayolları’nın, İstanbul – KKTC arasında karşılıklı ek seferler yapacağı açıklandı.

KTHY Maliye’ye satılmıştı

O günden bugüne KTHY için birçok kez eylemler düzenlenmiş olup, açık arttırma ile tasfiye halindeki Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY)’nın Lefkoşa’daki binaları için 4 milyon 750 bin sterlin taban fiyatla ikinci kez çıkılan açık arttırmaya katılım olmamıştı, geçtiğimiz ay üçüncü kez açık artırma usulüyle satışa çıkarılarak, tek teklifi sunan Maliye Bakanlığı’na 3 milyon 678 bin sterline satıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.