DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Lefkoşa Surlariçinde Yeni Bir Yapılaşma

Lefkoşa Surlariçinde Yeni Bir Yapılaşma

ABONE OL
26 Şubat 2020 17:33
Lefkoşa Surlariçinde Yeni Bir Yapılaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun bir süredir hareketliliğin görüldüğü Lefkoşa Surlariçinde gençlerin ağırlıklı olduğu örgütleşme, “Lefkoşa Surlariçi Eğitim, Kültür ve Spor Derneği” adı altında resmiyete giriyor.
Başkan Ömer Batıray, Başkan Yardımcısı Mahmut Ezer, Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu Ahmet Alpmut’tan oluşuyor. Dernek Tüzüğü hazır hale getirilip çok yakında resmi olarak faaliyete geçmesi beklendiği ifade edildi.
Derneğin yönetim kurulunda olacak isimlerin hazırlanma aşamasında olduğunu belirten gençler ağırlıklı bu örgütleşme, yeni bir oluşuma gitmesine en büyük gerekçeyi “Surlariçindeki mevcut derneklerin artık siyasi partilerin etkisi altına girmesi” olarak nitelendirildi.
1 yıl’a yakın bir süreçte kendi aralarında gayri resmi olarak yardım kampanyaların yürütüldüğünü ifade edilirken, bu örgütleşmenin büyümesi üzerine dernekleşme kararı alan kurucular; her ay düzenledikleri surlariçindeki fakir kesime bağış kaynakları yaratıp, ihtiyaçlılara dağıtma olayını daha kısa sürelere düşürmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.
Kuruculardan edinilen bilgiye göre Surlariçindeki halkın çoğunu örgütleşmeye çektiklerini, resmiyete geçmeleri dahilinde üyeliklerin hızlandırılarak önce surlariçinin tamamına yakın bir kitleyi toparlayıp sonrasında ise ada geneline yayacaklarını belirttiler.
Yardımlaşma dernekleri ile bağlarını daha da güçlendiren kurucular önümüzdeki haftalarda bakanlarında davet edileceği büyük bir toplantı yapacaklarını ifade ettiler..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.