DOLAR 32,3050 -0.62%
EURO 34,6918 -0.47%
ALTIN 2.413,88-0,35
BITCOIN 1872711-4.0612%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Mağusa Polisinden Terörist operasyonu

Mağusa Polisinden Terörist operasyonu

ABONE OL
8 Ocak 2020 09:21
Mağusa Polisinden Terörist operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir süreden beri bölücü terör örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamında bugün sabahın ilk saatlerinde deülkemizde DEAŞ terör örgütü soruşturmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından DEAŞ Terör Örgütü’ne üye olmaktan ve terör örgütleri DEAŞ ile PKK’da aktif üye olarak aranan şahıs ilan edilen Ömer Öztürk, sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyonla Mağusa’da yakalandı.

Polis operasyonunda Öztürk’ün ikametgahındayıkıcı ve propaganda niteliğinde olduğuna inanılan birçok yayın ve derginin yanı sıra yine mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan bir çok kredi kartı ile banka hesapları, DVD, CD, harici bellek, hafıza kartları ile birçok elektronik eşya bularak emare aldı.

Türkiye’de yürütülen operasyonlar kapsamında yakalanacağını anlayarak KKTC’ye kaçtığı öğrenilen zanlı Öztürk’ün ülkemizde inşaat ustası olarak çalıştığı tespit edilirken, polis zanlının tasarrufunda bulunan emarelerin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti tarafından ülkemizde olduğu tespit edilip tutuklanması talep edilen zanlının terör örgütü ile bağlantısını araştırıyor. Zanlı Öztürk dün “Yasa dışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde kitap bulundurma” suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

CD’NİN İÇİNDE ABDULLAH ÖCALAN İLE TERÖR ÖRGÜTÜ BAYRAKLARININ RESİMLERİ TESPİT EDİLDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Kemal Onbaşı mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Ömer Öztürk’ün “Yasa dışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde kitap bulundurma” suçundan methaldar olduğunu açıkladı.

6 Ocak 2020 tarihinde, temin edilen arama emri ışığında, gece saatlerinde Mağusa’da Piyade Paşa Caddesi’nde zanlı Ömer Öztürk’ün adresinde, zanlı huzurunda yasa dışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde kitap bulundurma, DEAŞ meselesi ile ilgili olarak bir arama yapıldığını belirten Onbaşı, aramada zanlının ikametgahında dini içerikli birçok yayın ve dergi ile yine mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan bir çok kredi kartı ile banka hesapları ayrıca DVD, CD ve harici bellek, hafıza kartları ile birçok elektronik eşyanın bulunup emare alındığını açıkladı.

Zanlı hakkında Türkiye Cumhuriyeti’nden yapılan soruşturmada DEAŞ terör örgütüne üye olmaktan arandığının tespit edildiğini açıklayan Onbaşı, soruşturmanın yeni başladığına dikkat çeken Onbaşı, el konulan emarelerin incelenmesi gerektiğini ve emare alınan dergi ile kitapların yasaklı yayın olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyledi. Onbaşı, yapılan ilk incelemede içerisinde bölücü terör örgütü başkanı Abdullah Öcalan’ın resimlerinin ve terör örgütüne ait bayrakların resimlerinin olduğu CD’lerin mevcut olduğunu belirtti.

Onbaşı, tasarrufunda birçok emare tespit edilen zanlı hakkındaki soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.