DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası

Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası

ABONE OL
13 Eylül 2018 10:44
Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Dilnaz Mamedova’yı, geçen yılın Nisan ayında meydana gelen trafik kazasında, “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu” İbrahim Atar’ın ölümüne neden olmaktan suçlu buldu

Devrim DEMİR
Lefkoşa-Girne Anayolu’nda 2017 yılı 27 Nisan tarihinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişinin ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına sebep olmaktan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesin’de yargılanan Dilnaz Mamedova aleyhindeki karar dün açıklandı.

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Yargıç Murat Soytaç ve Kıdemli Yargıç Alev ULunay Hüdaverdi’nin baktığı davada Mamedova 4 yıl hapse mahkum edilirken, ehliyetine de 6 ay el konuldu.

Mamedova aleyhindeki davanın kararını Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi açıkladı.

Hüdaverdi: Kazalarda düşüş değil artış var
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, kararda “Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Sonucu Başkasının Ölümüne Neden Olmak” suçunun 7 yıl kadar hapis cezası veya 5 bin TL’ye kadar para cezası öngördüğüne değindi.

Hüdaverdi, ölümlü trafik kazalarında yıllardır düşüş olmadığını belirterek, bu tür suçları işleyenlere kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Hem ölüm hem yaralanma kararda ağırlaştırıcı oldu
Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, kazanın neticesinde bir kişinin ölmesi, üç kişinin yaralanmasını sanığın aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti.

Hüdaverdi, müteveffanın ailesinin sanığı affetmiş olmasını, sabıkasız oluşunu sanığın lehine değerlendirdiklerini ceza takdir ederken, kamu menfaatini göz önünde bulundurduklarını kaydederek, sanığa oybirliğiyle 4 yıl hapis cezası verdiklerini ve 6 ay ehliyetine el konulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.