DOLAR 32,9793 0.43%
EURO 35,3435 0.07%
ALTIN 2.459,890,10
BITCOIN 20320341.59431%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Özersay: “Kalitesiz, tabela üniversiteleri konusunda acil tedbir almak zorundayız”
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Özersay: “Kalitesiz, tabela üniversiteleri konusunda acil tedbir almak zorundayız”

Özersay: “Kalitesiz, tabela üniversiteleri konusunda acil tedbir almak zorundayız”

ABONE OL
23 Haziran 2024 21:25
Özersay: “Kalitesiz, tabela üniversiteleri konusunda acil tedbir almak zorundayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “kalitesiz, tabela üniversiteleri” konusunda acil tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

Halkın Partisi’nden verilen bilgiye göre, Özersay, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, “öğrenci” adı altında ülkeye kaçak işçi getirilmesine aracılık eden, üniversiteye hiç uğramadığı halde ve öğrenci olmadığı halde yabancılara öğrenci belgesi veren ve aslında ülkede sahtekarlıkla kalmalarına imkan sağlayarak ülkedeki huzurun ve asayişin bozulmasına da sebebiyet veren sadece adı “üniversite” olan bazı kurumlar konusunda acil tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

Özersay, “sahte diploma” konusunda ilk tutuklanan isimlerin mahkeme önündeki yargılamalarının başladığını, yüzden fazla suç ithamında bulunulduğunu kaydetti.

Özersay, “Bu dava pilot dava, emsal dava olacak gibi görünüyor. Konu ağır ceza mahkemesine aktarılır ve o aşamadan itibaren seri şekilde bir yargılama olur diye tahmin ediyorum. Sahte diploma aldığı iddia edilen pek çok ismin mahkemeye çıkarılıp yargılanması açısından şu anda devam eden dava çok önemli bir emsal oluşturacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın “Yakın zamanda önemli bir sarsıntı olacak” açıklamasına istinaden şunları kaydetti:

“Zaten bir sarsıntının yaşanması gerekiyor. Bu kimse için sürpriz olmamalı. Bu bir ihtiyaç. Sahte diploma ve diğer kalitesiz olayların tek bir üniversiteyle yer ile sınırlı olmadığını herkes biliyor herhalde. Bunun arkasının gelmesi şarttır. Öğrencilerin ödedikleri paraları cebe indirmekten tutun, sahte diploma yanında sahte öğrenci belgesi verilmesi gibi birçok yolsuzluk tabela üniversiteleri tarafından yapılıyorsa. Eğer YÖDAK başkanı bu veya buna benzer ifade kullandıysa yanlış bir şey söylememiştir. Şu ana kadar sarsıntı polis soruşturması şeklinde oldu. Buna paralel şekilde akademik disiplini sağlamak acısından bir gelişme olmadı. Çünkü YÖDAK’ta yönetici konumunda bulunan isimlerin tutuklandıklarını gördük. Tabii ki suçsuzluk karinesi, buna mahkeme karar verir ama bu konuda araştırma yapması gereken YÖDAK’ın yöneticileri soruşturulurken bu olamazdı. Bu tarz tabela üniversitelerinin kapatılması için YÖDAK’ın çalışması gerekiyor. Ülkemizdeki yükseköğrenim kalitesi ancak böyle yükselir.”

Sahte diploma skandalıyla ilgili olarak Güzelyurt’ta davanın halen devam ettiğini ve bu konuda dikkatli açıklamalar yapılması gerektiğini belirten Özersay, şöyle devam etti:

“Devam eden bir mahkeme var. O anlamda bir yorum yapmak yanlış olur, dikkatli konuşmak gerekir. Bu şu anda görüşülen iki kişiyle ilgili olarak ilk duruşması yapılan süreçte bu bir nevi pilot dava niteliğindedir. Bu davada alınacak olan kararlarda diplomanın sahte olduğu neticesi ortaya çıkacak. Daha sonra diğer gelecek davalar otomatik olarak sonuçlandırılabilecek. Bu pilot dava o açıdan önemli. Yaklaşık yüzün üzerinde itham var. Çok yoğun şekilde tanıklar da çıkarılıyor ve seri biçimde ilerliyor. İthamda bulunan suçların niteliğine baktığınızda konu buradan ağır ceza mahkemesine sevk edilecek tahminim ve hızlı bir şekilde karar alınabilecek diye düşünüyorum. Bu pilot davada alınacak karar polis süreçlerinin ve mahkeme kararlarının hızlanmasını sağlayacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r