DOLAR 32,2120 -0.12%
EURO 34,7733 -0.14%
ALTIN 2.452,400,83
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

16:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Raciva cezaevinde, Hussain teminatla serbest

Raciva cezaevinde, Hussain teminatla serbest

ABONE OL
12 Şubat 2020 11:14
Raciva cezaevinde, Hussain teminatla serbest
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’ye yasadışı yollardan giriş yapmak isterken suçüstü yakalanan Hasan Raciva ve Sadaqat Hussain dün yargıç huzuruna çıkarıldı

Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye giriş yapmak isterken yakalan Hasan Raciva ve Sadaqat Hussain dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Aytan Özoğlu, zanlılar Hasan Raciva ve Sadaqat Hussain’in 7 Şubat’ta Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal edip, Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve 8 Şubat’ta saat 00.20 sıralarında da aynı yerden KKTC’ye askeri yasak bölgeden geçmek istediklerini belirtti.

Özoğlu, zanlıların nöbet yerinde görevli askerler tarafından tespit edilerek suçüstü tutuklandıklarını söyledi.

Polis memuru Özoğlu, zanlı Hasan Raciva’nın Ocak ayında yine aynı bölgeden Güney Kıbrıs’a gidip geldiğini mahkemeye aktardı.

Özoğlu, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Hasan Raciva’nın 2017 tarihinden itibaren KKTC’de kaçak olarak ikamet ettiğinin tespit edildiğini, Sadaqat Hussain’in ise üniversite öğrencisi olduğunu belirtti.

Polis memuru Özoğlu, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Temay Sağer, zanlı Hasan Raciva’nın 16 günü aşmamak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine, zanlı Sadaqat Hussain’in ilerde davaları görüşülünceye değin yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması, 3 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.