DOLAR 32,5772 0.18%
EURO 35,0500 0.21%
ALTIN 2.454,420,79
BITCOIN 1969394-3.72758%
Lefkoşa
°

13:13

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Samsung gelirlerine çip krizi dopingi! Rekor büyüdü

Samsung gelirlerine çip krizi dopingi! Rekor büyüdü

ABONE OL
6 Temmuz 2022 12:03
Samsung gelirlerine çip krizi dopingi! Rekor büyüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji devi Samsung, bu yılık ikinci çeyreğine ilişkin finansal raporunu sunmaya hazırlanıyor. Resmi rapor öncesinde piyasa analistlerinde ilk tahminler geldi. Buna göre, akıllı telefon satışlarında düşüş yaşayan Samsung, yarı iletken tedariğinde rekor büyüdü. Şirketin işletme karının bir yıl öncesine kıyasla yüzde 15’ten fazla arttığı ortaya çıktı.

Samsung’un akıllı telefon geliri düştü, çip fırladı

Samsung, akıllı telefon gibi bazı iş kollarında satışların azalmasına rağmen, büyümeye devam ediyor. İkinci çeyreğin finansal tablosunda satışlarda ve net gelirde gözle görülür bir artış yaşandığı ortaya çıktı. Koreli üreticinin yonga seti bölümünün yüzde 42 civarında büyüyerek 7,4 milyar dolar kazandığı ifade edildi.

Yarı iletken çipteki başarı, kendisini akıllı telefon sevkiyatlarında gösteremedi. Geçtiğimiz üç aylık dönem incelendiğinde, Samsung’un akıllı telefon sevkiyatları yüzde 16 civarında düştü. Ayrıca bu bölümdeki işletme karının 457 milyon dolar olduğu belirtildi.


Samsung Galaxy Note serisinin kaderi belli oldu!

Samsung Galaxy Note serisinin kaderi belli oldu!

Samsung’un mobil bölüm başkanı TM Roh, iptal edildiği iddialarıyla gündemden düşmeyen Galaxy Note serisiyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

Akıllı telefondaki düşüş ve yarı iletken çiplerdeki üst düzey başarıya ek olarak, şirketin ekran/panel üreten iş kolu Samsung Display‘de de yüzler gülmedi. İşletme karında bir yıl öncesine kıyasla 228 milyon dolar düşüş yaşadığı ortaya çıktı.

Beyaz eşya sektörü de hammadde maliyetlerinin ve enflasyonun artmasıyla birlikte durgun geçti. Analistler, Samsung’un beyaz eşya kolunun 2021’e göre yüzde 50’den fazla düşeceğini tahmin ediyor.

Akıllı telefon, yarı iletken çip, ekran, beyaz eşya ve diğer faaliyetlerin sonucunda ise Samsung’un genel olarak kar ettiği ortaya çıktı. Bir yıl önceki verilere kıyasla yüzde 15,6 büyüyen Güney Koreli üretici, ikinci çeyrekte 11 milyar dolar faaliyet karı elde etti.

samsung tv üretimi

Şirketin ayrıca tüm ürünler bazında ikinci çeyrek satışları artmış durumda. Sadece üç aylık dönemde 58 milyar dolar kazanan Samsung, satışlarını yüzde 20,6 civarında artırdı. Net gelirin ise yıllık yüzde 19,8 artarak 8,5 milyar dolara dayanması bekleniyor.

Peki siz Samsung geliri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r