DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21572591.05891%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
SpaceX’in yeni görevi için geri sayım başladı! Nasıl izlenir?

SpaceX’in yeni görevi için geri sayım başladı! Nasıl izlenir?

ABONE OL
11 Aralık 2022 08:00
SpaceX’in yeni görevi için geri sayım başladı! Nasıl izlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarılı uzay araştırmalarıyla dikkat çeken SpaceX, Japonya ile yeni bir proje için anlaşma sağladı. Şirket, SpaceX Falcon 9 roketi ile HAKUTO-R Mission 1 aracını fırlatacak.

SpaceX, HAKUTO-R Mission 1 fırlatma anını canlı yayınlayacak

Japon hükümeti, hem özel şirketler hem de kamu kurumlarının yüklerini taşımak için HAKUTO-R uzay aracını geliştirdi. Geliştirilen aracın ilk görevi için SpaceX ile işbirliği yapan Japonya, bugün gerçekleştirilecek fırlatma sonrasında Ay’a yolculuk için yeni adım atacak.

Açıklanan bilgilere göre Falcon 9 roketi, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundaki Uzay Fırlatma Kompleksi 40’tan (SLC-40) fırlatılacak. 11 Aralık 10.15 TSİ ile gerçekleştirilecek fırlatma, YouTube üzerinden yayınlanacak.


NASA, uzayda bir gece konaklamanın bedelini açıkladı

NASA, uzayda bir gece konaklamanın bedelini açıkladı

NASA, uzayda bir gece konaklama için maliyet açıkladı! Uzay dairesi, turist olmak isteyenler için iki seçenek sundu işte detaylar…

Yetkililer, HAKUTO-R uzay aracının Nisan 2023’te Ay’a iniş yapacağını duyurdu. HAKUTO-R, birkaç ay sürecek yolculuktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait Rashid adlı bir geziciyi Ay’a teslim edecek. Rashid, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk Ay görevinin bir parçası olarak biliniyor.

SpaceX, bu görevi Dünya etrafındaki yörüngeye faydalı yükleri fırlattığı aynı roket ile gerçekleştirecek. Ancak bu kez HAKUTO-R uzay aracı, yörüngeye girmek yerine Dünya’dan uzaklaşıp Ay’a doğru hareket edecek.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Falcon 9’un HAKUTO-R’nin yanı sıra, Ay’ın yörüngesinde de dolaşacak olan Lunar Flashlight adlı küçük bir NASA uzay aracını da taşıyacağı açıklandı. Lunar Flashlight aracı ile güney kutbu etrafındaki su buzu birikintilerini tespit etmek için ayın yüzeyini inceleneceğini belirtmekte fayda var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r