DOLAR 32,8893 0.21%
EURO 35,4190 0.84%
ALTIN 2.453,131,18
BITCOIN 2028410-0.13767%
Lefkoşa
°

20:47

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Şuşa’da UBP’nin katılımı ile TDT siyasi partiler toplantısı yapıldı

Şuşa’da UBP’nin katılımı ile TDT siyasi partiler toplantısı yapıldı

ABONE OL
15 Haziran 2024 17:00
Şuşa’da UBP’nin katılımı ile TDT siyasi partiler toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde UBP’nin katılımı ile TDT üye ülkelerin iktidar partileri toplantısı yapıldı.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Genel Sekreter ve Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ile birlikte Azerbaycan’ın Şuşa kentinde Türk Devletleri Teşkilatı siyasal partiler toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Üstel, “2023 yılı sonunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde İktidarda olan partimiz Ulusal Birlik Partisi, Türkiye Ak Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi olarak, tarihi bir işbirliği antlaşmasına imza atmıştır.
Bu antlaşma Azerbaycan’da yeniden teyit edilmiştir.
Bu gelişmelerin ardından partiler arası diyaloğumuz da artmıştır.
Partilerimizin aynı zamanda iktidarda olmaları sayesinde, hükümetler arası diyaloglarımız da artmıştır” dedi

Üstel, “ toplantımızın da başlığı olan “partiler arası diplomasi”, devletler arası diplomasinin adeta bir itici gücü haline gelmiştir.
Bu çalışmaların ardından çok daha büyük bir gelişmeler yaşanmıştır.
Azerbaycan Ulusal Parlamentosu, KKTC ile Azerbaycan Dostluk Grubu’nun kurulması kararını meclisten geçirmiş ve Azerbaycan-KKTC Dostluk Grubunu kurmuştur. Bu en basit tabirle meclislerimizin birbirini tanıması anlamına gelmektedir ki, bu çok önemli bir adımdır” diye ekledi

15 Haziran Azerbaycan’ın milli kurtuluş günü ve Şuşa anlaşmasının yıldönümü vesilesiyle düzenlenen toplantıda, Üstel ve Hasipoğlu, Macaristan , Kazakistan ve Özbekistan parti başkan ve genel sekreterleri ile ikili görüşme de yaptı.

Toplantılarla ilgili bilgi veren Hasipoğlu, “ Siyasal partiler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek, panele katılım yanında ikili görüşmeler de yaptık.
Ak Parti – Yeni Azerbaycan Partisi ile UBP arasında imzalanan işbirliği protokolü örnek gösterilerek , diğer ülke iktidar partilerine de çağrıda bulunulmuştur. Hedefimiz Bir Millet Üç devletteki, Devlet sayısını Türk Devletleri Teşkilatında artırmaktır”dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r