DOLAR 32,4056 0.09%
EURO 34,8268 0%
ALTIN 2.398,610,10
BITCOIN 19195073.54909%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Tatlısu’da “Sıfır Atık Projesi” etkinliği düzenlendi

Tatlısu’da “Sıfır Atık Projesi” etkinliği düzenlendi

ABONE OL
20 Ekim 2021 12:41
Tatlısu’da “Sıfır Atık Projesi” etkinliği düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tatlısu’da “Sıfır Atık Projesi” etkinliği düzenlendi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar himayelerinde veCumhurbaşkanlığı Çevre ve Turizm Komitesi’nin yürüttüğü Sıfır Atık Projesi, 4 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen etkinlikle başlamıştı.

Etkinlikte konuşan Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Cumhurbaşkanlığı’nın desteğiyle cam kırma ve dönüştürme makinesi ile atık ayrıştırma kutularının temin edildiği projenin Tatlısu halkı tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Orçan, 10-15 bin yıl önce adamızda yaşamış olan cüce filleri ve Akdeniz fok balığını temsil eden objelerin Tatlısu sokaklarına ve sahillerine yerleştirildiği projenin örnek bir proje olduğunu kaydetti.

Orçan geleceğe yönelik projenin önemini belirterek, toplanan ayrıştırılmış atıkların ekonomiye yeniden kazandırılacağını vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da Sıfır Atık Projesi’ni pilot bölge Tatlısu’da başlatmaktan duydukları heyecanı paylaşrak “Bu proje, hepimizin projesidir” dedi.

Çıtayı yüksek tutarak “Sıfır Atık Projesini” oluşturduklarını belirten Sibel Tatar, Tatlısu’yu örnek bir bölge olarak sıfır atığa ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tatlısu Belediyesi’nin de katkısıyla adım adım o noktaya doğru ilerlendiğine işaret eden Sibel Tatar, eksiklerin de tamamlanacağına şüphe duymadığını söyledi.

 

Adamızın en güzel bölgelerinden birisi olan Tatlısu’da çevrenin temiz olmasının önemine işaret eden Sibel Tatar, Tatlısu sakinlerinin katkılarıyla projenin yüzde yüze ulaşacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.