DOLAR 32,3349 -0.47%
EURO 34,8060 -0.22%
ALTIN 2.409,65-0,53
BITCOIN 1854368-4.9937%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Telegram’ın “devrimsel” güncellemesine Apple engeli

Telegram’ın “devrimsel” güncellemesine Apple engeli

ABONE OL
13 Ağustos 2022 23:50
Telegram’ın “devrimsel” güncellemesine Apple engeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, iOS kullanıcılarına yönelik son güncellemesini dağıtmayı başaramadı. Telegram CEO’su Pavel Durov’a göre Apple, mesajlaşma uygulamasının son emoji paketine henüz hazır değil. Bu yüzden App Store ekibi yaklaşık iki haftadır güncellemeyi inceledi ve kabul etmedi.

Apple ve Telegram arasında emoji krizi yaşanıyor

İlk olarak 10 Ağustos tarihinde Telegram’dan açıklama yayınlayan şirket CEO’su Pavel Durov, uygulamanın son güncellemesinin App Store’a takıldığını söyledi. Güncellemenin iki hafta boyunca bekletildiğini ifade eden Durov, neden kabul edildiğini bilmediğini aktardı.

Telemoji” isimli bir özelliğe odaklanan iOS güncellemesi, Telegram’daki emojilerin çok daha canlı görünmesine izin veriyor. Telegram CEO’su bu özelliği “standart emojinin daha yüksek kaliteli animasyonlu versiyonları” olarak tanımladı.


Telegram, Instagram ve Facebook’u geride bıraktı!

Telegram, Instagram ve Facebook’u geride bıraktı!

Rusya’da yasaklanmalarının ardından Facebook ve Instagram kullanıcı sayıları büyük oranda düşerken Telegram önemli gelişme kaydetti.

Apple’ın Telemoji adlı özelliği kabul etmediğini belirten CEO Pavel Durov, yeni emoji paketini iOS kullanıcılarına sunamadı. Teknoloji devinin bu emoji setini neden kabul etmediğini bilmiyoruz, ancak iOS standartlarını karşılamıyor olabilir.

Telemoji’nin kaldırılmasıyla birlikte güncelleme App Store’a yeniden yüklendi. İki haftalık bekleyişin ardından Telemoji’siz güncelleme onaylandı. Yine de son güncellemeyle birlikte Telegram’a 10’dan fazla emoji eklendi.

Telegram CEO’su Pavel Durov, Telemoji sayesinde emojilerin çok daha keyifli olacağını belirtti ve Apple’ın bu hamlesine anlam veremedi. Yine de Telemoji’yi daha benzersiz hale getirmek için çalışacaklarına vurgu yaptı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.