DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,1821 -0.54%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 20318131.80426%
Lefkoşa
°

03:29

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Töre, Türk Dünyası Arabulucular Birliği heyetini kabul etti

Töre, Türk Dünyası Arabulucular Birliği heyetini kabul etti

ABONE OL
28 Haziran 2024 16:27
Töre, Türk Dünyası Arabulucular Birliği heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türk Dünyası Arabulucular Birliği heyetini kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arabulucular Konseyi Üyesi Orxan Mahmudov, heyetleri hakkında bilgi verdi.

Kabulde Meclis İdare Amiri, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulundu.
Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel, KKTC’de Avukat Rauf Raif Denktaş Uluslararası Arabuluculuk Enstitüsü kurarak burayı merkez haline getirmek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, konuk heyeti Meclis’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzlaşmazlıkları çözmede arabuluculuk görevinin önemli bir husus olduğunu belirten Töre, arabuluculuk makamının aileden tutunda milletler arasındaki sıkıntıları çözmesine kadar uzanan bir yapı olduğunu belirtti.

Töre, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde bu tür yapılaşmaların yeni yeni oluşmaya başladığını ve bu çalışmaların çok yönlü yapılması gerektiğini söyledi.

Töre, Kıbrıs’ta yıllarca yürütülen müzakerelerde de arabulucular olduğunu anımsatarak, bundan sonra böyle bir arabuluculuk makamı istemediklerini kaydetti.

Konuk heyetin çalışmalarının heyecan verici olduğunu kaydeden Töre, henüz işin başında olduklarını ve KKTC’den de bu noktada katılımlar olabileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r