Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın; hava, deniz ve kara kapılarından ülkeye giriş yapan kişilerin pandemi otellerine sevkini ihalesiz bir şekilde Akandere ve M. Debreli şirketlerine verdiği öğrenildi. Söz konusu taşımacılık işinin değeri, 1 milyon TL’nin üzerinde…
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın pandemiyi adeta fırsat bilerek; hava, deniz ve kara kapılarından ülkeye giriş yapan kişilerin pandemi otellerine taşınması işini, usulsüz ve ihalesiz bir şekilde, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren 100’ü aşkın şirket olmasında rağmen bunlardan sadece ikisine; Akandere ve M. Debreli şirketlerine verdiği ortaya çıktı.
DEĞERİ 1 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE
Resmi belgelerde, söz konusu taşımacılık işinin değerinin 1 milyon TL’nin üzerinde olduğu anlaşılıyor.
MALİYE BAKANI, BAKANLAR KURULU KARARI OLMADAN İMZAYI ATTI, ÖDEME ÇIKARILDI
Bu arada, Bakanlar Kurulu kararı olmaksızın, söz konusu paranın yarısının ödendiği bilinirken, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, Bakanlar Kurulu kararı olmadan bu ödemeye nasıl imza atıp ödeme çıkarılmasına onay verdiği ise merak konusu.
AKANDERE VE M. DEBRELİ ŞİRKETLERİNE VERİLDİ
Elde edilen bilgilere göre söz konusu taşımacılık işi, usule aykırı bir şekilde ihalesiz olarak Akandere ve M. Debreli şirketlerine verildi.
SADECE OTOBÜS DEĞİL; TAKSİCİLİK SEKTÖRÜNE DE ZARAR
Belgelerde, yaşanan skandalın sadece otobüs sektörünü değil; taksicilik sektörüne de mani olduğu gözlemlendi.
Belgelerde, Akandere ve M. Debreli şirketlerinin; hem taksi hem de özel vito araçlarla az sayıda kişi taşıyıp özel hizmet verdiği yer alıyor.
USULSÜZLÜK MART AYINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR
Lokomotif sektörler eğitim ve turizmin kapanmasıyla batma noktasına gelen taşımacılık sektörüne bir nebze de olsa hareketlilik kazandırabilecek söz konusu taşımacılık işinin Mart ayından bu yana devam ettiği biliniyor.
AMAÇ RANT MI?
Değeri 1 milyon TL’yi aşan ve ihalesiz bir şekilde Bakan Atakan tarafından iki özel şirkete verilen söz konusu işin, taşımacılık sektörüyle uğraşan yüzlerce kişinin karnını doyurabilecekken, sadece iki şirket arasında bölüştürülmesi, akıllara “amaç rant mı?” sorusunu getirdi.
10 SAAT YOLCU BEKLEDİĞİ GÖSTERİLDİ, EKSTRA ÜCRET ALINDI
Öte yandan, ihalesiz bir şekilde verilen bu paranın denetiminin yapılıp yapılmadığı da bilinmiyor zira belgeler incelendiğinde, otobüslerin yolcuları “10 saat kadar” beklediği ve bunun için ekstra ücret aldığı ortaya çıkıyor.
10 saatlik beklemenin yanında, 8 ve 6 saatlik beklemeler de söz konusu belgelerde mevcut.
GÜNCEL
28 Aralık 2024GENEL
28 Aralık 2024KIBRIS
28 Aralık 2024GÜNDEM
28 Aralık 20243. SAYFA
28 Aralık 20243. SAYFA
28 Aralık 20243. SAYFA
28 Aralık 2024