DOLAR 32,2470 -0.12%
EURO 34,8079 -0.11%
ALTIN 2.424,820,01
BITCOIN 20283761.89995%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Zeki Çeler: Tekrar göreve gelirsem, daha beter yapacağım

Zeki Çeler: Tekrar göreve gelirsem, daha beter yapacağım

ABONE OL
2 Eylül 2019 13:46
Zeki Çeler: Tekrar göreve gelirsem, daha beter yapacağım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeki Çeler, özü, sözü bir, TDP milletvekili. Dörtlü hükümet döneminde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı. Özellikle, inşaatlarda yapılan denetimler ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın özel sektörde, tatil olması konusunda attığı adımlar çok tartışıldı. Dörtlü hükümet bittikten sonra ilk kez konuştuk. Bakanlık dönemi ve gündeme dair ilginç açıklamalar yaptı. İşte, Zeki Çeler’in açıklamalarından bir özet:

“Toplum olarak bazı şeyleri farkında olmamız gerek. Artık sadece siyasiler, Bakanlar değil, genel olarak toplum, bazı adımları sahiplenmeli.

Bizde hükümete geldik, makam aldık. Türkiye’ye bizi kötü gösterenler oldu. Türkiye ile ilişkilerin bozulmasından, menfaat elde edenler var. Biz kurduğumuz iyi ilişkilerle, bu önyargıyı kırdık. Toplum, dörtlü hükümetten beklentilerini yükseltti. Bunun sonucunda bizi hırpaladı. Dörtlü hükümete gelen eleştirilere, bazı siyasi partiler kulak tıkadı. Kendi ayaklarımız üzerinde durmak için çalışmalar yaptık, bir yerlere geldik. İstenmedi, bir sebep Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir sebep de, ayakta duran bir yapı istenmemesi. Kendi ayaklarımız üzerinde durmayı istemek, Türkiye’yi istememek değil. Hükümetin, özellikle küçük partisi, toplumdan hızla uzaklaşıyor. Topluma beklentileri yükselterek oy istenmemeli.

Halkın Partisi gibi, partiler sebebiyle, toplumun umudu bir tokat daha yedi. HP ile UBP ilk baştan deneyeceklerdi. Üzgünüm, HP silindi. Liderlik egosu, HP’yi bitirdi. Çok konuşuyorlar ve altında eziliyorlar.

Özellikle, özel tatil günlerinde, 1 Mayıs’ta, özel sektörün tatil yapması için çok ısrarlı oldum. Baskı yaptığım, tehdit ettiğim söylendi. Tekrar göreve gelirsem daha beter yapacağım. Emekçiye verdiğim değeri, tehdit olarak algılayanlar beklesinler, elimden kurtulamayacaklar. On tane Bangladeşli bir konteynır da, günde bir öğün ekmekle yaşatılacak, biz sessiz kalacağız. Bunu kabul etmek mümkün değil.

Türkiye’den buraya kayıt dışı gelenle insanlar var. Kayıt dışıdır, kayıt dışı insan getirip, taşeronlukta yapıyor. Hamile bir kadın, hamile diye işten atıldı. Dövülerek işten atılan yabancılar gördüm. Kimse bunları savunmasın, savunanı mahvederim. Buradan da söylüyorum, hodri meydan. Elbette işini layıkıyla yapan, çalışanlarının memnun olduğu, her şeyini fazlasıyla yerine getiren iş yerleri de var.

Bizzat gittim, tebrik ettim. Af çıkarılacaksa, bir defa çıkarılacak. Bu memlekette çalışma iznini, çalışanlara ödeten işverenler var. Kayıt dışılık var. En son denetim 22 Mayıs’ta yapıldı. Yani, denetim de yoktur.

Bir özel banka, sigortaların borcuna bir anda faizi artırdı. İtiraz ettik. İhtiyat sandığının da bu bankada vadeli hesabı var. Çekin dedik mevduatta ki parayı. Hemen geldiler, yanlışlık oldu dediler. Toplantı esnasında, banka müdürünün bana söylediği cümleyi ömür boyu unutmayacağım. Aynen şunu söyledi müdür, “Devletten kar etmeyeceğiz de, nereden kar edeceğiz”. Bu sistemi farkındaydım ama bir başka tarafını da görmüş oldum. Devlet malı deniz, yemeyen keriz, sistem bu. Bunu kuranlar bugün hükümette, şimdi bunlardan icraat mı bekleyelim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.