gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });
DOLAR 32,2459 0%
EURO 34,8816 -0.07%
ALTIN 2.448,060,65
BITCOIN 1960115-2.60087%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
13 kişiye ‘gerekçeli’ yurttaşlık

13 kişiye ‘gerekçeli’ yurttaşlık

ABONE OL
11 Nisan 2019 13:00
13 kişiye ‘gerekçeli’ yurttaşlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkede doğan veya çok küçük yaşlarda ülkeye gelip eğitimini burada tamamlayan 13 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verildi. Bakanlar Kurulu kararıyla verilen yurttaşlıklar, 2 Nisan tarihli Resmi Gazete’de gerekçeleriyle birlikte açıklandı.

Ülkede doğan veya çok küçük yaşlarda ülkeye gelip eğitimini burada tamamlayan 13 kişiye daha KKTC Yurttaşlığı verildi. Bakanlar Kurulu’nun 13 kişiye verdiği yurttaşlıklar, Resmi Gazete’nin 2 Nisan 2019 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan yurttaşlıklar, gerekçeleriyle birlikte detaylı olarak yer aldı.

Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, yurttaşlığa alınan kişilerin, burada doğup büyümüş olması, eğitimini burada tamamlamış veya yıllardır ülkede çalışmakta olduğu gerekçeleriyle yurttaş olduğu ifade dildi. Yayınlanan kararlarda; yurttaşlığa alınan kişilerin, en az 10 yıldır ülkede yaşadığı, bu süre içerisinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini ülkemizde tamamladığı, ülkemiz kültürü ile büyüdüğü, 18 yaşını doldurduktan sonra da ya çalışma izni ya da öğrenci izni ile ülkemizde yaşamaya devam ettiği veya çalışma izni ile çalıştığı, 18 yaşından itibaren yurt dışında bulunduğu süre şartlarına uygun olduğu, tüm bunların yanında ise anne veya babalarının da resmi kararla yurttaş yapıldığına yer verildi.

Yurttaşlığa alınan isimler: Resmi Gazete’nin 2 Nisan 2019 tarihli sayısında yurttaşlığa alınan isimler arasında;
Cansu Renklitepe, Hüseyin Deste, Medet Durmaz, Eyüp Tuluk, Nesimi Soykan, Ebru Kömürcü, Hüseyin Kömürcü, Duygu Aslancan, Halegül Çakır, Ahmet Erol, Gökhan Mert Nazik, Umut Elmas, Mahmut Aslan yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.