DOLAR 32,2198 0.12%
EURO 35,0902 0.05%
ALTIN 2.512,280,11
BITCOIN 22261104.25875%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Cumhurbaşkanı Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti

ABONE OL
10 Mayıs 2024 18:19
Cumhurbaşkanı Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Körfez Ticaret Odası Genç Girişimciler heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Kocaeli, Körfez genç iş insanları ile Körfez Ticaret Odası heyetini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olarak dünya ticari ilişkilerinde önemli mesafeler aldığını söyledi.

İletişim çağında farklı alanlarda Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkileri artırmanın ülke için önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de turizm, yükseköğrenim, tarım, sanayi, inşaat sektörü başta olmak üzere küresel yakınlaşmalarla ülkenin jeopolitik ve jeostratejik öneminin artması, Mavi Vatan’da ve hava sahasındaki hak ve hukukun korunmasıyla önemli gelişmelerin olduğunu ve KKTC’nin statüsünün değerlendiğini, ticaret alanının genişlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı’nın yeni terminalinin açılmasıyla bağlantıların güçlendiğini, pandemi döneminin geride kaldığını, pandemi öncesinin ekonomik bağlamda yakalanıldığını ve geçildiğini kaydetti. Bazı sıkıntılara rağmen KKTC‘nin altyapısının ve ekonomik yapısının güçlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile karşılıklı ticaret, iş birliği ve proje ortaklıkları ile ülkeye  yatırımlarla yakınlaşmaların önemine vurgu yaptı.

Siyasi sıkıntılara rağmen KKTC’nin dünyaya açıldığını, dünyanın farklı ülkelerinden turistlerin ve öğrencilerin ülkeye  geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC, bir realite olarak yerini almış ve almaya devam ediyor” diye konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl dönümünü coşku ile kutlayacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC bir başarı öyküsü olarak kökleşmiş ve yerini almıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.