DOLAR 32,2776 0.08%
EURO 34,7808 -0.08%
ALTIN 2.413,880,21
BITCOIN 2044935-1.0431%
Lefkoşa
°

04:05

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
‘Bizi tanısanız da tanımasanız da biz varız’

‘Bizi tanısanız da tanımasanız da biz varız’

ABONE OL
13 Mayıs 2020 18:11
‘Bizi tanısanız da tanımasanız da biz varız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, koronavirüs sürecinde hükümetin yaptığı çalışmaları değerlendirdi, bunun yanında Dünya Sağlık Örgütüne mesaj göndererek, “Biz de buradayız” dedi.

Türkiye’de yayın yapan bir medya kuruluşuna konuk olarak soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Ali Pilli önemli açıklamalarda bulundu.

“Eğer bir başarı varsa bu KKTC’nin başarısıdır” diyen Pilli, başarının sağlanmasına gerekçe olarak, süreç içerisinden hükümetin aldığı kararları, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı ve uyguladığı kararları, sağlık çalışanlarının özverili çalışması ve halkın alınan kararlara en iyi şekilde uyduğunu gösterdi.

“Pandemi Hastanesi Korona Virüs’ten Önce Gündemimizdeydi”

Ali Pilli ,virüsün Aralık 2019’da Çin’de görüldüğü andan itibaren, çalışmalara başladıklarını ve pandemi hastanesi çizimi yaptıklarını kaydetti.

Pilli “Ocak ayında çalışmaları yaptık. Bu tip vakalarda bakacağımız yeri hazırladık, pandemi hastanemizi hazırladık, kullanılacak cihazlar arttırıldı, gerekli tüm eğitimler verildi, zaten çalışan bir ekibimiz vardı. Ocak ayından beri çalışıyorduk. Mart ayında bu vakalar çıkınca, sınır kapıları ve hava deniz kapılarında tedbirleri aldık. Yol haritasını o zamandan çizdik. Vakanın çıktığı günden itibaren, oteli karantinaya aldık. O günden bu zamana dıştan gelen herkesi ev karantinasına aldık, sonrasında otel karantinasına çevirdik” dedi.

“Türkiye Yanımızda Oldu”

Bu dönemde bazı sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Pilli, “Eskiden olduğu gibi KKTC’ye Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızda oldu, bu dönemde de aktif bir şekilde yanımızda oldu, bunun için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Biz Burada Varız”

Dünya Sağlık Örgütüne de mesaj gönderen Pilli, “Biz KKTC olarak biz burada varız. Bütün dünya bizi tanımasa bile biz KKTC olarak varız, tüm kurum ve kuruluşlularımızla varız. Alt kadrolarımızla varız ki kadrolarımız en iyi çalışan kadrolardır. Buradan dünyaya iletmek istiyorum. DSÖ bizimle direkt temasa geçsin. Bizi tanısanız da tanımasanız da varız ve en iyi şekilde çalışıyoruz. Burada yaptığımız tüm faaliyetleri biz de dünyaya iletilmesini istiyoruz.” şeklinde sözlerini noktaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.