DOLAR 32,2182 0.02%
EURO 34,7625 -0.3%
ALTIN 2.427,03-0,70
BITCOIN 20184702.01537%
Lefkoşa
°

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Borç tahsilatı için adam kaçırdılar, saatlerce dövüp, tehdit ettiler

Borç tahsilatı için adam kaçırdılar, saatlerce dövüp, tehdit ettiler

ABONE OL
15 Nisan 2020 15:08
Borç tahsilatı için adam kaçırdılar, saatlerce dövüp, tehdit ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

500 TL’NİN YERİNE 2 BİN TL İSTEDİLER… Polisin mahkemeye verdiği bilgiye göre, iki zanlı aranan 3 kişiyle birlikte, Yousef isimli bir arkadaşlarından aldığı 500 TL borcu ödemediği gerekçesiyle, Mohammad Jehad Kayed Abd Algahani’yi bir günlüğüne kiraladıkları Doğanköy’deki bir eve çağırdı.

Zanlılar ve diğer 3 kişi, el ve ayaklarını bağladıkları Algahani’yi bıçak ve tabanca ile tehdit ederek en kısa sürede Yousef’e 2 bin TL ödemesini istedi ve saatlerce işkence etti.    Bir arkadaşları adına Mohammed Jehad Kayed Abd Algahani isimli kişiyi kaçırıp, saatlerce işkence ederek aldığı 500 TL’lik borcu 2 bin TL olarak ödemesi için tehdit ettikleri gerekçesiyle Mohammad Al Lubad ve Tufan Akbaş isimli iki kişi tutuklandı. Polis, olaya karışan 3 kişinin daha arandığını açıkladı.

İki zanlı, “Kanunsuz ateşli silah, Patlayıcı madde taşıma ve tasarrufu, Zorla insan kaçırma, Çalmak kastıyla tehditle mal isteme, Şiddet tehdidi ve Ciddi darp” suçlamalarıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ömer Yavuz, zanlı 1 Mohammad AL Lubad ve zanlı 2 Tufan Akbaş’ın, 12 Nisan 2020 tarihinde saat 20.00 raddelerinde, Doğanköy’de Hakkı Borataş Caddesi No:83 adresinde, konu yeri bir günlüğüne kiraladıklarını ve Yousef isimli bir arkadaşlarından 500 TL borç aldığı ve ödemediği gerekçesiyle, hileyle konu adrese gelmesini sağladıkları Lefkoşa’da sakin Mohammad Jehad Kayed Abd Algahani’yi ikametgâhın kapısının önünde darp edip zorla içeriye aldıktan sonra el ve ayaklarına plastik kelepçe takıp tasarruflarında bulundurdukları marka ve modeli henüz tespit edilemeyen tabanca ve bıçakla yaklaşık 5 saat boyunca alı koyup borç aldığı parayı ödemesi yönünde baskı yaparak “Yousef’e 2000 TL ödeyeceksin” dedikten sonra “Polise gidersen seni yine kaçırırız” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduklarını anlattı.

Ömer Yavuz, olayın polise 13 Nisan 2020 tarihinde saat 14.00 raddelerinde bildirildiğini ve zanlıların ikametgâhlarında tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandıklarını söyledi.    Yavuz, zanlıların tasarrufunda plastik kelepçe bulunarak emare alındığını ve zanlı 2’nin gönüllü ifade vererek, suçlamaları kabul ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak evde iki şahıs daha bulunduğunun öğrenildiğini belirten Ömer Yavuz, müştekinin olay yerine gelmesini sağlayan başka bir şahsın halen arandığını belirtti.

Yavuz ayrıca, aranmakta olan bir tabanca ve bıçaklar olduğunu söyleyerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.    Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.