gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });
DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Çete lideri yoğun bakımda

Çete lideri yoğun bakımda

ABONE OL
3 Eylül 2019 09:07
Çete lideri yoğun bakımda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökhan Naim cinayetini planlayıp, cinayetin hemen ardından paralar ve suç ortaklarıyla birlikte Güney Kıbrıs’a kaçan Zahid Masood, Rum polisinin güneydeki kaldığı apartman dairesine yaptığı baskında üçüncü kattan atlayıp kaçmak isterken ağır yaralandı..

HAYATİ TEHLİKESİ VAR… Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Rum polisi, Zahid Masood’u yakalamak için evine baskın düzenledi. Polisin elinden kaçmak isteyen Masood üçüncü kattan atladı. Ellerinde ve ayaklarında kırıklar oluşan ve ağır yaralanan Masood, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Masood’un hayati tehlikesinin olduğu da öğrenildi. 

Lefkoşa’da 13 Mart 2019 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Gesfi Döviz Bürosu’nun sahibi Gökhan Naim’in cinayetini planlayıp, cinayetin hemen ardından Naim’den çalınan paralar ve suç ortaklarıyla birlikte Güney Kıbrıs’a kaçan Zahid Masood, Rum polisinin güneyde kaldığı apartman dairesine yaptığı baskında üçüncü kattan atlayıp, kaçmak isterken ağır yaralandı. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, polis baskınında üçüncü kattan atlayan Zahid Masood’un elleri ve ayaklarında kırıklar oluştu ve ağır yaralandı.

Kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan Masood’un hayati tehlikesinin olduğu da öğrenildi. İmran’ın cinayetle bağı olmadığı belirlendi Gökhan Naim’in katil zanlıları arasında bulunan ve geçtiğimiz cuma günü BM aracılığı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından KKTC’ye iade edilen İmran Arshan’ın cinayetle hiçbir bağı olmadığı belirlendi. 2007 yılında KKTC’den ihraç edilen İmran Arshan’ın “Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” suçundan bağı olduğu tespit edildi.

Zanlı Arshan, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Gülay Süleymanoğlu’nun huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı adına Savcı Ali Hidayet, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Aykut Özkan’ı tanık olarak dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Özkan, 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme ve Silahlı Soygun suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında aranan zanlı İmran Ashan’ın 30 Ağustos’ta GKRY tarafından KKTC’ye aide edildiğini ve daha önceden aleyhinde temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını anımsattı. Polis memuru Aykut Özkan, yürütülen soruşturma kapsamında zanlının cinayetle bağı olmadığının belirlendiğine vurgu yaptı. Özkan, öte yandan zanlının 2009 yılı Mart ayında Akıncılar bölgesinde Kiracıköy’den KKTC’ye birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal edip, geçiş yaptığını ve aynı tarihlerde GKRY’ne geçiş yaptığının belirlendiğine vurgu yaptı.

Alınması gereken ifadeler, soruşturulacak şahıslar olduğunu belirten Özkan, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkemede söz hakkı verilen İmran Arshan, suskun kaldı. Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için üç gün tutuklu kalmasına emir verdi. Olay nasıl olmuştu? Gesfi Döviz Bürosu’nun sahibi 52 yaşındaki Gökhan Naim, Lefkoşa’da Ortaköy bölgesinde 13 Mart 2019 tarihinde, evinin önünde aracından elinde para dolu çantayla indiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayda 4 kurşunla vurularak ağır yaralanan Naim, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Silahlı soygunu gerçekleştiren saldırganlar, Gökhan Naim’in tasarrufundaki 112 bin sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL olan parayı çalmıştı. Silahlı saldırıda kullanıldığına inanılan 9 milimetre çapındaki tabanca, cinayet mahallinin 100 metre yakınında tespit edilmişti. Zanlıların olay yerinden kaçtıkları beyaz renkli araç ve kiralık araç farklı bölgelerde belirlenmişti. Olay günü ve gecesi aranmakta olan Zahid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen ve mahkeme emri ile tutuklanmasının ardından gönüllü ifade vererek Masood’u Güney Kıbrıs’a Akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf eden zanlı Hüseyin Erseyis teminatla serbest bırakılmıştı. Cinayetin kilit ismi Zahid Masood’un suçu işlediğini bilerek, kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen zanlı Ali Okan Şengül, “Feri Fail” (suç ortaklığı) suçlamasıyla yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Ayrıca cinayetle ilgili ‘suç ortağı’ olarak tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan da yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. KKTC’ye iade edilen Azmad Ali Virk’in parmak izi, olay mahallinde bulunan tabancadaki izlerle örtüşmüştü. Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında Azmad Ali Virk iade edilmişti. Virk, polise verdiği ifadesinde, Gökhan Naim’i kendisinin vurduğu yönünde gönüllü ifade vermiş ve cinayetin detaylarını anlatmıştı.

Azmad Ali Virk’in parmak izi, olay mahallinde bulunan tabancadaki izlerle örtüşmüştü. Polis, zanlının ifadesiyle, emarelerin örtüştüğünü ve tüm delilerin Azmad Ali Virk’in, Gökhan Naim’i öldürdüğüne işaret ettiğini mahkemeye aktarmıştı. Polis, zanlı Azmad Ali Virk’in, cinayet günü aranan Ali Hassan ve Tanveer Ahmad ile planlı bir şekilde Gesfi Döviz Bürosu’nun sahibi Gökhan Naim’i evinin önünde beklediklerine işaret etmişti. Polis, Azmad Ali Virk’in aranan Zayid Masood’dan temin ettiği tabancayı, olay günü evine gelen Gökhan Naim’e doğrultup, ateş ederek öldürdükten sonra, para dolu çantayı alıp kaçtıklarının belirlendiğine dikkat çekmişti. Mahkeme, Virk’i yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne göndermişti.

Öte yandan cinayetin kilit isimleri olan ve Güney Kıbrıs’a kaçan Zahid Masood, Tanveer Ahmad ve Ali Hassan’ın da iade edilebilecekleri düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.