DOLAR 32,4191 0.14%
EURO 34,8555 0.03%
ALTIN 2.397,820,09
BITCOIN 19059872.34478%
Lefkoşa
°

04:14

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Demir Çağı’na Ait Kırık Testi Parçalarını Yakalattılar.!

Demir Çağı’na Ait Kırık Testi Parçalarını Yakalattılar.!

ABONE OL
14 Nisan 2017 10:30
Demir Çağı’na Ait Kırık Testi Parçalarını Yakalattılar.!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa’da ihbar üzerine bir evde yapılan aramada, Demir Çağı’na ait çok sayıda kırık testi parçaları bulunarak emare alındı. Olayla ilgili tutuklanan iki kişi aleyhine mahkemeden birer gün tutukluluk emri temin edildi.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, ihbar üzerine, bir evde yapılan aramada, çok sayıda, Demir Çağı’na ait çok sayıda kırık testi parçaları bulunarak emare alındı.

Polis, meseleyle ilgili “Bilgimiz yok” diyen Feride Gül Fidan ve Mustafa Kemal Erdenizciler’i tutuklayarak, mahkemeye çıkarttı ve aleyhlerine tahkikat amaçlı birer gün tutukluluk emri temin etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda gerçekleşen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meselenin olgularını aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Polis Memuru Vedat Bilginaylar’ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Vedat Bilginaylar, 12 Nisan 2017’de aldığı bilgi ışığında, Gazimağusa’daki Anadolu Mahallesi’nde, zanlıların birlikte kaldığı evde, mahkemeden temin ettiği arama emri ışığında arama yaptığını söyledi.

Vedat Bilginaylar, yaptığı aramada, konu evin yatak odasında, eski eser olduğuna inanılan çok sayıda kırık testi parçaları tespit ederek emare alındığını anlattı.

Demir Çağı’na ait kırık testi parçalarını zapt ettiğini kaydeden tanık polis, zanlıların tutuklandığından söz etti ve yapacaklarını mahkemeye aktardı.

Tanık polis, izinsiz tasarruf edilen eserlerle ilgili değer tespiti yapılacağını belirttikten sonra henüz yeni başlayan tahkikatını salimen yürütebilmek için mahkemeden, her iki zanlı aleyhine 3’er gün tutukluluk emri talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, tahkikatın selameti açısından tutuklulukları elzem olan zanlıların, birer gün poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.