DOLAR 32,4131 0.13%
EURO 34,8949 0.05%
ALTIN 2.399,590,13
BITCOIN 19250472.45744%
Lefkoşa
°

04:12

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Demir Hırsızları Hapse Çarptırıldı

Demir Hırsızları Hapse Çarptırıldı

ABONE OL
24 Kasım 2016 09:33
Demir Hırsızları Hapse Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Askeri birlik içindeki ambardan 5 bin 83 TL’lik demir kazık çalan Hüseyin Özsakallı 1 yıl, Ali Kardeşler ise 4 ay hapis cezası aldı

Lefkoşa’da askeri birlik içindeki ambardan 5 bin 83 TL değerinde demir kazık çalan Hüseyin Özsakallı 1 yıl, Ali Kardeşler ise 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özsakallı ve Kardeşler, 23 Şubat 2015 tarihinde askeri birlik içindeki ambarın penceresine hasar verip girerek,

5 bin 83 TL değerinde 299 adet demir kazığı çalarken fark edilmiş, Van tipi araçları ile kaçarken yakalanmıştı.

“Ambar açma”, “Sirkat”, “Kasti Hasar” ve “Mülke tecavüz” suçlarından itham edilen Hüseyin Özsakallı ve Ali Kardeşler tüm suçlamaları kabul etti.

Sanıkların avukatı Doğa Zeki, 22 yaşındaki Hüseyin Özsakallı’nın genç suçlu, 26 yaşındaki Ali Kardeşler’in ise 4 çocuk babası, sabıkasız bir kişi olduğunu belirterek, adaletin erken tecellisine katkıda bulunan sanıklara mülayim davranılmasını talep etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda okunan dava kararında, KKTC Başsavcılığı adına savcı Aliye Özçınar ve avukat Doğa Zeki hazır bulundu.

Dava kararını okuyan Yargıç Gökan Asafoğulları, sanıkları kendi ikrarları, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

Asafoğulları, 7 yıla kadar hapis cezası öngören ambar açma suçunun ciddiyetine işaret edip, “Sirkat suçları artış gösteren, toplum nezdinde huzursuzluk yaratan ve kişilerde ciddi bir endişe yaratan suçlardandır” dedi.

Sirkat suçlarının pervasızca işlenmesinin ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Asafoğulları, sanıkların askeri bölükteki ambara pencereden girerek, fark edilinceye dek 5 bin 83 TL değerindeki eşyaları çalmalarını pervasızlık olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Yargıç Gökan Asafoğulları, 22 yaşındaki Hüseyin Özsakallı’nın benzer 7 davasının dikkate alınması ve sanık Ali Kardeşlerin ise sabıkasız bir kişi olması nedeniyle ceza takdirinde ayrım yaptıklarını söyledi.

Asafoğulları, sanık Hüseyin Özsakallı’nın dikkate alınan davalarından birinde aynı bölgede bir gün önce telleri sirkat ettiğinin görüldüğüne vurgu yaptı.

Asafoğulları, son olarak kamu menfaati gereği, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Asafoğulları, oybirliği ile sanık Hüseyin Özsakallı’ya 1 yıl, sanık Ali Kardeşler’e ise 4 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

kaynak:Kıbrıs

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.