DOLAR 32,2086 0.01%
EURO 35,0632 0.13%
ALTIN 2.526,071,03
BITCOIN 2152689-0.58692%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi,  Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi düzenledi
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi, Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi düzenledi

Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi, Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi düzenledi

ABONE OL
9 Mayıs 2024 16:22
Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi,  Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti Sosyal Sorumluluk Komitesi, Özel Sektörü Güçlendirme Zirvesi düzenledi.

Zirve Lefkoşa Concorde Otel’de yapıldı.

Zirvenin açılışında ilk konuşmayı DP Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Prof. Dr. Neriman Saygılı yaptı.

Saygılı, zirvede turizm, eğitim, bilişim, sanayi , tarım, hayvancılık ve inşaat sektörü alanlarının hiçbir ayırım gözetilmeden güçlendirilmesi için neler yapılabileceğini tartışacaklarını kaydetti.

DP Genel Sekreteri, milletvekili Serhat Akpınar da özel sektörün KKTC için hayati öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.
Akpınar, “ ekonomik zorluklarla başa çıkmak için devletin özel sektöre sağladığı teşviklerin artılması ve farklı ölçekteki işletmelerin güçlendirilmesi kaçınılmaz bir gerçekliktir. Öncelikle finansal kaynaklara erişimde yaşanan zorluklar göz önüne alınmalı ve özel sektöre uygun kredi ve finansman imkanları sunulmalı. Devlet destekli kredi faiz koruma sistemleri yaratılmalı” ifadelerini kullandı.

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler de ülkede halen kendi ayakları üzerinde duran bir yapı oluşturulamadığını ifade ederek, siyasi ayırım gözetmeden özel sektörün güçlendirilmesi , yerel iş gücünün teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Çeler “Bu topraklarda kök salmak istiyorsak, birbirimize destek olmak zorundayız. Yerel sermayenin korunması ve ulusal istihdamın daha ön plana çıkmasını temenni ediyorum. Özellikle yatırım yapmak isteyen gençlerimizin partizanlığa uğramadan ilgili alanlardan teşvik alabilmelerini sağlamalıyız” şeklinde konuştu.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş zirvenin açılışına katılarak konuştu..

Çavuş, “Değişen ekonomik şartlar içerisinde bazı zorluklar yaşayabiliriz ama eksiklerimizi bu çalıştay ortaya koyacak ve sürdürülebilirliği güçlendirecek ve bundan sonraki süreçteki yol haritamızı gösterebiliriz. Bu çalıştaydan çıkacak sonuç çok önemlidir. Bundan sonraki süreçte bu çalıştayın sonuçları bizlere ışık tutacak, özel sektörümüzü daha ileriye taşıyacak, o güvenli yolculuğa hep beraber çıkacağız” dedi.

DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikir Ataoğlu da, zirveyle özel sektör ve devlet arasındaki yelpazenin daha da daralmasını nasıl sağlayabileceklerini tartışacaklarını kaydetti.
Özel sektörün güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Ataoğlu, bütün sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, yol haritasının çizilmesinin önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,da, zirvenin özel sektör için önemine işaret etti.
Tatar, özel sektörün ülkenin gelişimine katkı sağladığını, devletin de sektöre destek olması gerektiğini belirtti.
E-devlet, doğru vergi, destekler, teşvikler, kaynaklar, geri ödemelerin hep birlikte denge içinde yapılması gerektiğinin altını çizen Tatar, kamuda da özelde de liyakatin önemine vurgu yaptı.

Eşit şartlarda istihdam, maaş konularına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Tatar, “Doğru bildiğimiz yolda ülkeyi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs konusuna da değinerek, dün görüştüğü Birleşmiş Milletler temsilcisine yeni siyaseti aktardığını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin kabul edilmesi gerekliliğini naltını çizdi.
Konuşmaların ardından zirveye katkı koyan sektör temsilcilerine teşekkür belgelerini sunuldu, ardından çalışma masaları oluşturuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r