DOLAR 32,2622 0.01%
EURO 34,7004 -0.05%
ALTIN 2.402,490,10
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Deniz; “Burayı nasıl vatan yapacağız ve bu vicdanla nasıl yaşayacağız.”

Deniz; “Burayı nasıl vatan yapacağız ve bu vicdanla nasıl yaşayacağız.”

ABONE OL
14 Ağustos 2021 07:43
Deniz; “Burayı nasıl vatan yapacağız ve bu vicdanla nasıl yaşayacağız.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi eski bakanlarından Derviş Kemal Deniz, sosyal medya hesabı üzerinden Hükümete eleştirilerde bulunarak, “Biz bir davaya daha doğrusu bu adada var olmaya and içmiş insanlar olarak gençlerimizin yurtlarından umudu kesmelerine neden olacak bir ortam hazırlıyorsak burayı nasıl vatan yapacağız ve bu vicdanla nasıl yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Derviş Kemal Deniz paylaşımında;

İngiliz filozof Jeremy Bentham ” şahsi ve siyasi ahlakın en önemli ilkesi halkın büyük çoğunluluğunun refahının en üst düzeye çıkarılması veya halkın ortak mutluluğunun artırılmasıdır” demektedir.

Her konuda halkımızın bu kadar kutuplaşmış bir durumda olması refahın adaletsiz dağılımı ve kitlelerin mağdur olmasına neden olmaktadır. Bu da mutsuzluk ve karamsarlık yaratmakta ve ülkemizi gelecek nesillere iyi bir gelecek vaad edemeyen bir ortama sürüklemektedir.

Hükümetin zor günler geçirdiğinin farkındayım. Ancak konularla ilgili tatmin edici ve bilgilendirici açıklamalar yapmamaları bu belirsiz ortamı halkımızın büyük bir çoğunluğu için bir kabusa döndürmektedir.

Üzülerek görüyorum ki gençlerimiz eğitimleri için yurt dışına yapacakları seyahatlerde karşılaştıkları sorunlar nedeniyle adadaki geleceklerinden endişe duymaktadırlar Bu da onların yurtlarından umudu kesmelerine ve bir daha dönmemelerine neden olabilecek bir durum yaratmaktadır.

Bugün gençlerimiz ve aileleri tarafından hissedilen durumun 1970 lerde Rum Yöneticilerin gençlerimizin başta Avusturalya olmak üzere yurt dışına gidip orada iş bulup kalmalarını teşvik eden eylemlerinin yarattığı durumdan farklı bir durum olmadığı görülmektedir.

Biz bir davaya daha doğrusu bu adada var olmaya and içmiş insanlar olarak gençlerimizin yurtlarından umudu kesmelerine neden olacak bir ortam hazırlıyorsak burayı nasıl vatan yapacağız ve bu vicdanla nasıl yaşayacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.