DOLAR 32,7425 -0.09%
EURO 35,0574 -0.1%
ALTIN 2.438,91-0,77
BITCOIN 21701350.06809%
Lefkoşa
°

13:10

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Erdoğan: “Ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz”

Erdoğan: “Ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz”

ABONE OL
25 Mayıs 2024 19:13
Erdoğan: “Ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de 36 bin masumu şehit eden İsrail’i ateşkese zorlamak amacıyla ticari işlemleri durdurma kararımızın uygulanma süreci de iş dünyamızla iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz. Netanyahu yönetimi Gazze’deki katliamlarına son verinceye kadar ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerindeki baskıyı sürdüreceğiz.” dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, programda bulunmaktan memnun olduğunuzu belirtti, genel kurulda alınan kararların ülkesi, millet, iş insanları ve DEİK Üyeleri için hayırlı olsun yapılması diledi.

DEİK Yönetim Kuruluna seçilen kişileri tebrik eden Erdoğan, “DEİK, 1985 yılından beri bu yana Türk özel sektör dış ticareti, uluslararası yatırımlar, hizmetler, lojistik başta olmak üzere dış ekonomik olup olmadığı konusunda çok özel bir görev üstleniyor. iş toplantılarında, militanlarda görev alan iş dünyamızın temsilcilerine saygıyla anıyorum. Türkiye’nin ekonomisinin ekonomisine, ihracatının katkısını yapan, istihdamın insanın evine ekmek götürmesine vesile olan DEİK Üyelerinin kalbine en şükranlarını sunuyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ebediyete irtihal eden DEİK mensuplarını rahmetle yaddıklarını dile getirerek, “Marifet iltifata tabidir.” anlayışıyla ödüle layık görülen ustalara tebriklerini ve teşekkürlerini iletti.

DEİK’in ticaret diplomasisinin çatısının yaygınlaşması yanı sıra ülkedeki iş dünyasının önde gelen aktörlerini aynı zeminde buluşturan temsil kabiliyeti ve yüksek platformda temasen Erdoğan, DEİK’in 152 iş üyesi ve 5 bin üyesiyle özel sektörün dünyada açılan açılışını ifade etti.

Erdoğan, DEİK’in bu kapsayıcılığı ve kuşatıcılığını ülke adına önemli bir imkan ve avantaj olarak gördüklerini, resmi ziyaretler ve uluslararası toplantılar vesilesiyle nereye gitse orada ticaret diplomasının bayraktarları olan DEİK’in bir etkinliğine, iş forumuna veya farklı bir etkinlik mutlaka rastladıklarını kaydetti.

Güney Afrika’dan Malezya’ya, Türk Cumhuriyetlerinden ABD’ye, dünyanın hemen her karışında DEİK’in gönül elçileriyle karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye ile dünyanın geri kalanları arasında yerleşik ticaret köprülerini, gönül köprüleriyle perçinleyen DEİK camiasıyla iftihar edildiğini vurguladı.

– “İş dünyamızla iletişim kanallarımızı açık kullanıyoruz”

Erdoğan, yılda 2 bin etkinliğin düzenlenmesinin azımsanmayacak bir başarı olduğunu, bunların bazılarının tek başına de dağıldığını belirtti.

DEİK Üyeleriyle farklı vesilelerle bir araya geldiklerini, istişarelerde bulunduklarını, ortak akılla çözüm yollarını aradıklarını aktaran Erdoğan, “Türk ekonomisine ve dış ticaretine her konuda sizlerle yakın diyalog içinde yaşama çabasındayız. Gazze’de 36 bin masumu olmadan İsrail’i ateşkese teşvik etmek amacıyla Aracımızla ticari işlemleri durdurma kararımızın uygulanma sürecinde iş dünyamızla iletişim kanallarımızı açık olarak kullanıyoruz. Netanyahu yönetimi Gazze’deki katliamlarına son verinceye kadar ticaret ve diplomasi alanında İsrail üzerinde baskıyı sürdüreceğiz.” tasarruf kullanıldı.

– “Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz”

DEİK ile meseleleri görüşmeye, bunların özellikleri ve çözüm üretmeye devam etmelerinin devam edeceğini çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye için çalışan, ihraç eden, Türk ekonomisine güvenerek yatırımlarını arttıran, ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasına herkes veren herkesin yanındayız. Siyasi görüşlerimiz, düşünce dünyamız farklı olabilir, hayata bakışımız, olaylara, güncel durumlarımız farklılık arz edebilir. Bunların tamamı Türkiye’nin büyüklüğünü , beşeri ve kültürel zenginliğinin zenginliğini gösteren birer işarettir.Tüm farklılıklarımızı kucaklıyoruz, herkesin fikrine, düşüncelerine ve uzak eleştirisine saygıyla yaklaşıyoruz. dökümen herkesin başımızın üstünde yeri var.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.