DOLAR 32,2025 -0.01%
EURO 35,0202 0.01%
ALTIN 2.506,370,24
BITCOIN 2157294-0.04011%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Ermenistan Halkı Sokaklarda!

Ermenistan Halkı Sokaklarda!

ABONE OL
25 Şubat 2021 18:39
Ermenistan Halkı Sokaklarda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını talep etti. Paşinyan yaptığı ilk açıklamada, “Ülkede darbe girişimi var” ifadelerini kullanarak, destekçilerinin başkent Erivan’da toplanması için çağrı yaptı.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı.

Ermenistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre, Genelkurmay Başkanı dahil bütün üst düzey komutanlar, Paşinyan’ın istifası için bildiri imzaladı.

Paşinyan, Ermenistan ordusunun kendisine yönelik istifa çağrısının ardından Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayında konuştu.
Halkın sivil gücünün korunmasının şu anda en önemli konu olduğunu vurgulayan Paşinyan, yaşananları “askeri darbe girişimi” olarak nitelendirdi.

Paşinyan destekçilerinin yanına gitti
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, orduya karşı taraftarlarına destek çağrısında bulundu.

Ardından Paşinyan, Parlamento binasının önünde toplanan destekçilerinin yanına giderek, ” Ordu görevini yapsın, Ermenistan sınırlarını korusun. Ermeni halkı askeri darbeye izin vermeyecek” dedi.

Ermenistan Genelkurmay Başkanlığı ise “Paşinyan’a istifa çağrısı hakkındaki pozisyonumuzu teyit ediyoruz. İstifa çağrısı bir baskı neticesinde yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r