Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde sağlık sistemi ve çalışma yaşamına ait hedefler konuşuldu, KKTC ve TC vatandaşlarının Türkiye’deki sağlık imkanlarından yararlanmaları önünde atılan adıma ilişkin detaylar paylaşıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İhtiyat Sandığı Yasa Tasarısı’na ilişkin çalışma yaptıklarını, portföy yönetimiyle ilgili neler yapılabileceğinin değerlendirildiğini kaydetti.
Meclis’te temsil edilen partilerle konuyu görüştüklerini kaydeden Taçoy, İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu ile de görüş alışverişi yapıldığını belirtti.
Taçoy, İhtiyat Sandığı konusunda yasayı yenilemek istediklerini ve portföyün sadece bankalarda mevduat olarak durması değil çalıştırılmasını hedeflediklerini söyledi.
Bakan Taçoy İhtiyat Sandığı’nın karda olduğunu dile getiren Taçoy, iştirakçinin parasını daha ileri taşımayı istediklerini, sandığın karının bir kısmını temettü olarak hesaplarına yatırma düşüncesinde olduklarını belirtti.
Hasan Taçoy, hükümetin şubat ayı sonu itibariyle konuya ilişkin hazırladığı yasa tasarısını Meclis’e sevk etmeyi planladığını da açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Genel Sağlık Sigortası’nın öneminin altını çizdi..
Taçoy, “Sistemin nasıl çalışacağı önemli..KKTC’nin Genel Sağlık Sigortası Yasası yapılmazsa ileriye gidemeyiz” dedi.
Bakan Taçoy, Türkiye ile protokol imzalandıktan sonra yasanın hazırlanacağını kaydetti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, KKTC ve TC vatandaşlarının Türkiye’deki sağlık sisteminden yararlanabilmeleri için atılan adımı da değerlendirdi.
Taçoy, “KKTC’yi ziyaret eden sigortası olmayan kişi Türkiye’de nasıl sağlık hizmeti alıyorsa KKTC’de de alabilecek. Türkiye’den KKTC’ye gelen burada çalışan ve sigorta yapan kişi sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek, yasa geçtikten sonra ancak ülkesine dönerse sevkle orada da sağlık hizmeti alabilecek” dedi.
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da, tüm vatandaşların ülkede sağlık hizmeti alması için altyapı çalışmaları yapıldığını söyledi.
Ülkede yaşayan TC kimliği ve TC-KKTC kimliği taşıyan insanların Türkiye’de yaşayan biri gibi orada sağlık hizmet almasının hedeflendiğini söyleyen Altuğra, TC kimliği veya TC-KKTC kimliği taşıyan kişi Türkiye’de hastaneye gittiğinde, sigorta primleri KKTC’de yatırılıyor ve provizyon onayı alınabiliyorsa oradaki vatandaş gibi muayene olabileceğini belirtti.
İkinci adımda ise Medula sistemini hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Altuğra, buna yönelik altyapı ve yasa geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Altuğra, Genel Sağlık Sigortası geçmeden önce bu imkanı sağlamak adına kaynağın arayışında olduklarını ifade etti.
GÜNCEL
18 Eylül 2024GENEL
18 Eylül 2024KIBRIS
18 Eylül 2024GÜNDEM
18 Eylül 20243. SAYFA
18 Eylül 20243. SAYFA
18 Eylül 20243. SAYFA
18 Eylül 2024