DOLAR 32,2227 -0.18%
EURO 34,7954 -0.12%
ALTIN 2.423,74-0,03
BITCOIN 19969980.95547%
Lefkoşa
°

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Görüş alışverişi dışında bir şey yok!

Görüş alışverişi dışında bir şey yok!

ABONE OL
21 Nisan 2020 10:14
Görüş alışverişi dışında bir şey yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“OFİSLERİNİ AÇMAK İSTİYORLARSA BAŞVURU YAPSINLAR”…
Ulaştırma Bakanı, zam iddialarını yalanladı. Atakan, yeni bir vergilendirme olması yönünde ortada bir taslak ya da karar olmadığını ifade ederek, “Birçok ülkedeki ses ve data vergilendirilmesi sisteminin ülkemize uyup uymayacağı yönünde bir görüş alışverişi var” dedi. Atakan ayrıca, internet servis sağlayıcı ofislerinin de kapalı olmasına değindi ve bunun da Bakanlar Kurulu’nun bu süreçte aldığı ilk kararlardan biri olduğunu hatırlattı.
Tolga Atakan, internet servis sağlayıcıların ofis açmak gibi bir talebi varsa başvuru yapması gerektiğini ifade ederek, başvurunun, Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini anlattı.
Bakanlar Kurulu’nun Koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemler çerçevesinde okullardan tutun da birçok özel işletme ve kamu kuruluşu geçici bir süreliğine kapatılırken, dersler ve birçok işlem, internetten online olarak yürütülmeye başlandı. Bu süreçte internet satışları üzerinden yeni bir vergi alınmaya başlanacağı ve bunun da internet fiyatlarına yansıyacağı iddiaları, salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan halkı endişelendirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, zam iddialarını yalanladı. Atakan yeni bir vergilendirme olması yönünde ortada bir oran, taslak ya da karar olmadığını ifade ederek, “Birçok ülkedeki ses ve data vergilendirilmesi sisteminin ülkemize uyup uymayacağı yönünde bir görüş alışverişi var” dedi. Atakan ayrıca, internet servis sağlayıcı ofislerinin de kapalı olmasına değindi ve bunun da Bakanlar Kurulu’nun bu süreçte aldığı ilk kararlardan biri olduğunu hatırlattı.
“Ofis açılması yönünde bir talep varsa başvuru yapsınlar”
Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, internet servis sağlayıcıları ofislerinin Bakanlar Kurulu’nun Koronavirüsü’ne karşı aldığı önlemler doğrultusunda zaten ilk günden kapatıldığını açıkladı. Bu ofislerin sadece arıza bakım hizmeti verebildiğine değinen Atakan, sonrasında, oluşan talebe paralel yeni kurulum yapabilmek için izin talep ettiklerini ve bu doğrultuda da izin verildiğini belirtti.
Ofis açılması yönünde bir talepleri var ise başvuru yapmaları gerektiğini ifade eden Atakan “Bakanlar Kurulu değerlendirir, gerekli izini verir” dedi.
“Yansıtıldığı gibi internete yüzde 35 vergi gelmiyor”
Atakan ayrıca internet fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki iddiaları da yanıtlayarak, olayın sosyal medyaya yansıtıldığı gibi olmadığını söyledi. Tolga Atakan, şöyle konuştu: “İnternet zam iddialarının sosyal medyaya yansıdığı gibi olmadığını yapılan ön çalışmanın GSM alanında ve vatandaşa yani son kullanıcıya olumlu yansıyacak bir vergi indirimi, bir başka deyişle birçok ülkedeki ses ve data vergilendirilmesi sisteminin ülkemize uyup uymayacağı veya nasıl uygulanabileceğine yönelik bir ön çalışma olduğunu paylaşmıştık. Bir karar, bir taslak veya bir oran yok. Sadece bir görüş alışverişi var. Kısacası yansıdığı kadarı ile “internete yüzde 35 vergi” gelmiyor. Maliye ve Ulaştırma Bakanlıkları konu çerçevesinde çalışmaya devam ediyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.