DOLAR 32,3948 -0.32%
EURO 34,7940 -0.13%
ALTIN 2.408,65-0,57
BITCOIN 1857840-4.39242%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Hükümet Kurayım Derken Demokrasi Yara Aldı!

Hükümet Kurayım Derken Demokrasi Yara Aldı!

ABONE OL
8 Aralık 2020 10:55
Hükümet Kurayım Derken Demokrasi Yara Aldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önce UBP Başkan Vekili Ersan Saner, ardından da CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın hükümet kurma denemeleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Her iki süreçte de hükümetin kurulmaması konusunda öne çıkan parti Halkın Partisi olmuştu. Erhürman’ın görevi iade etmesiyle UBP-HP hükümetine kesin gözüyle bakılırken geçtiğimiz akşam UBP, DP ve YDP’nin hükümet kurma kararı alması, ardından da dün itibarıyla HP’den üç vekilin istifa etmesi üzerine yeni hükümet şekillendi.

Çocuğunun üzerine yemin etti, fotoğrafını gösterdi!

Halkın Partisi Milletvekilleri Mesut Genç, Hasan Büyükoğlu ve Hasan Topal’ın istifaları düne damga vurdu. İstifa eden 3 HP’li vekilden biri olan Mesut Genç, “UBP’ye geçmeleri için para alındı” iddilarına karşılık “evladı üzerine” yemin etti ve cocuğunun fotoğrafını çıkarıp basın mensuplarına gösterdi. Kamuoyu ise yaşanan bu gelişmeleri demokrasiye darbe olarak niteledi!

“Ölüden korksak mezarlıktan geçmezdik”

Halkın Partisi Genel Başkan Vekili Yenal Senin, yaşanan istifalar sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak üç vekilin HP’den istifa etmesini değerlendirdi.

Yenal Senin’in paylaşımı şöyle:

“Bugün itibarı ile 3 vekilin partimizden istifası söz konusudur. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar dilerim. Ancak değinmeden geçemeyeceğim birkaç husus var. Kurulduğumuz ilk günden Halkın Partisi’ne çeşitli ithamlar yapanlar umarım bunların bir hayal ürünü olduğunu kabul edip, topluma karşı gerekli sorumluluklarını yerine getirirler. “Başkalarının adamı, perde gerisi pazarlıklar, anlaşılan koalisyonlar” diye diye karalama yapanlar, bugünkü istifa olayında bile kişileri temize çekip algıyı çevirmek için günlerdir TV ekranlarından haykıranlar da dahil söyleyecek tek sözümüz var.”Ölüden korksak mezarlıktan geçmezdik.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.