DOLAR 32,2431 -0.03%
EURO 34,8578 0.4%
ALTIN 2.423,761,29
BITCOIN 2009156-0.07413%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
İlginç bir koronavirüs olayı

İlginç bir koronavirüs olayı

ABONE OL
20 Nisan 2020 17:28
İlginç bir koronavirüs olayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa İskele’deki kombaycının temaslısının yakını olması nedeniyle yapılan PCR testi pozitif çıkan Tolga Ustürk’ün aslından pozitif olmadığı ortaya çıktı.

Ciddi bir paniğe sebep olan ve apar topar hastaneye çağrılan götürülen Tolga Ustürk’ün 2 gün içerisinde yaşadıklarını anlattı. Tolga Ustürk ve eşi Ezgi Çoban Ustürk abilerinin İskele’deki kombaycı ile teması olması nedeniyle Cuma günü sabah Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giderek test yaptırdılar.

Pazar sabahı gelen telefonla uyandı Bir gün sürenin ilk önce eşinin sonucunun negatif olduğunu öğrenen Tolga Ustürk, saat 07.30’te telefonla aranarak yapılan testinin pozitif çıktığı ve hiç kimseye temas etmeden hastaneye gelmesi istedi. Ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’na nakledildi Sabah saatlerinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne giden Tolga Ustürk ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Ustürk, Pandemi Hastanesi’nde korona virüs tedavisi gören hastalarla aynı bölüme yerleştirildi. Lefkoşa’da 2 PCR, bir hızlı test yapıldı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne nakledilen Tolga Ustürk’e, Gazimağusa’daki testin doğrulanması için yeniden bir PCR test yapıldı. bu test negatif çıktı. Durumdan şüphelenen doktorlar ardından bir hızlı test daha yaptı. Bu testin de negatif çıkması hastanın yapılan ilk testinin yanlış olabileceği kuşkusunu yarattı. Son bir test daha yapma kararı alan doktorlar bunun sonucuna göre hareket etme noktasında uzlaştı. Yapılan son testin de negatif çıkması ile Tolga Ustürk’ün aslından pozitif bir vaka olmadığı ortaya çıkmış oldu. Evine gönderildi Son tetkiklerin ardından taburcu edilen Tolga Ustürk evine gönderildi.

Ustürk 14 gün ev karantinasında kalacak. Eşinin pozitif çıkmasının ardından otel karantinasına alınan Ezgi Çoban Ustürk de karantinadan çıkarılarak eve gönderildi. Tolga Ustürk’ün Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde odada tek ve izole kaldığı ancak risk altında bırakılması nedeniyle evde karantinaya devam edeceği kaydedildi.

Kombaycının temaslısı da negatif

Çayırova’da pozitif vaka olarak tedavi gören kombaycı Mehmet Şahin’in temaslı olarak karantinada tutulan Çayırovalı kişinin de sonucu negatif çıktı. Haber, aile ve Çayırovalılar tarafından sevinçle karşılandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.