DOLAR 32,2782 0.09%
EURO 34,7755 -0.03%
ALTIN 2.406,45-0,10
BITCOIN 2053085-0.99357%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan yeni kararlar

İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan yeni kararlar

ABONE OL
15 Mart 2020 20:02
İşte Bakanlar Kurulu’nda alınan yeni kararlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcısı ve Dışışleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basının karşısına geçti, alınan kararları açıkladı.

Özersay’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Eğer şartlar değişirse sokağa çıkma yasağı getirilebilir.

* Şu an itibarı ile almış olduğumuz kararlar mevcut şartlara göre alınmıştır

* Marketlerde yoğunluk azalmaktadır

* Çeşitli ihlallere polis müdahale etmeye başladı. Yürümeye kalkanlara polis müdahale etmiştir.

* Ülkemize 27 Marta kadar gerek üniversitelerin gerekse işletmelerin kapalı olacağı dikkate alınarak 12 Mart 2020 Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bazı ülke vatandaşlarına kısıtlama koymuştuk. Bu ülke listesini 71 ülkeye çıkardık. Ülkemizde muhaceret izinli olsalar dahi giremeyecekler, Öğrenciler ve çalışma izinli olsalar dahi giremeyecekler. Saymış olduğum ülkelerin vatandaşı olan kişilerin ülkeye giriş kısıtlamaları 16 Mart’ta 20.00’da başlayacak.

* Ülkemizde taşınmaz mal sahibi olan İngiliz vatandaşları da ülkeye giremeyecek. Bu yasak yarın sabah itibarı ile başlayacak. 27 Mart’a kadar devam edecek.. Öğrenciler çalışma izinliler ve oturma izinliler dahil.

* Özellikle İngiltere’de bulunan KKTC vatandaşlarına zorunlu olmadıkça ülkemize gelmemeleri rica olunur…

* Öncelikle Salamis Otel’de devam eden karantina konusunda koordinasyon kurulu oluşturuluyor. Şu ana kadar yapılmış olan ve bundan sonra yapılacak olanlar noktasında tedbirler bu koordinasyon çerçevesinde kamuoyuna paylaşılacak.

* Süpermarketlerde normalleşme sürecine giriyoruz. Marketlerde bulunan sıcak soğuk yemek satış yerleri de kapalı olacak. Unlu mamül üretim noktaları açık kalacak.

* 14 günlük izolasyon halinde olması gerekenlerin buna uymamaları noktasında tutuklanarak belirli gözlem yerlerinde tutulması sağlanacak.

* Yurtdışından ülkemize girdikten sonra 14 günlük bir zorunlu gözlem kuralı vardır. Gerekli ihbarları vatandaşlarımız yapsın lütfen.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.