DOLAR 32,3845 0.06%
EURO 34,7911 -0.03%
ALTIN 2.394,00-0,11
BITCOIN 19226982.9533%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Katil 20 yıl hapis yatacak

Katil 20 yıl hapis yatacak

ABONE OL
11 Şubat 2020 11:51
Katil 20 yıl hapis yatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskele’de Long Beach-Ötüken çemberi arasındaki ormanlık alanda Eylül 2018’de kemerle boğularak öldürülen Hasan Işık Özgöçmen’in katili Pakistan uyruklu Mohammad Salman’ın yargılanma süreci tamamlandı

İskele’de Long Beach-Ötüken çemberi arasındaki ormanlık alanda Eylül 2018’de sanatçı ve öğretmen Hasan Işık Özgöçmen’i ciddi şekilde dövüp, kemerle boğazı sıkarak öldüren Pakistan uyruklu Mohammad Salman’ın Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci dün tamamlandı.

“Adam öldürme”, “Soygun” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” davalarından suçlu bulunarak mahkum edilen Salman, 20 yıl hapislikle cezalandırıldı.

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Fatma Şenol okudu.

Şenol, Salman’ın mahkemeye aktarılan olgu, emareler ve beyanlar ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini belirterek, mahkum olduğu “Adam öldürme” suçu için ömür boyu hapislik cezasının öngörüldüğünü kaydetti.

İddia Makamı’nın sunduğu olgu ve emarelere göre olayın ne şekilde meydana geldiğine dair Salman’ın 2 gönüllü ifadesinin mevcut olduğunu söyleyen Şenol, bu ifadelerin dışında olayın ne şekilde meydana geldiğini izah edecek bir ifadenin mevcut olmadığını açıkladı.

Özgöçmen’in cesedinin olaydan 2 gün sonra bulunduğunu kaydeden Şenol, sanığın ise Güney Kıbrıs’a kaçtığını kaydetti.

Ne sebep ile olursa olsun kimsenin bir başkasının öldürme hakkı bulunmadığını ve bu suçu işleyenlerin ibret verici ceza ile cezalandırılması gerektiğini kaydeden Şenol, bu tür olayların ülkede yaşayanları kaygı içinde yaşamaya sevk ettiğini belirtti.

 

“Devlet zafiyete mahal vermemeli”

Ülkeye çalışma amaçlı gelip bir süre sonra kaçak duruma düşen yabancıların ne zaman nasıl bir suça karışacaklarının öngörülemediğini belirten Şenol, devletin bu durum ile ilgili ciddi bir politika izlemesi, bu yöndeki denetimlerin yerine getirilmesi ve zafiyete mahal verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bir şahsın Güney Kıbrıs’a bu kadar kısa sürede bu kadar kolay geçebilmesinin de düşündürücü olduğunu vurgulayan Şenol, bu durumun sanığın cezalandırılmasında ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini dile getirdi.

Kamu yararı ilkesinin dikkate alınarak sanığa caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini belirten Şenol, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliği ile verdiği kararla Salman’ın 20 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.