Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, yeni asgari ücret ile ilgili olarak ara emri başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası yazılı açıklama yaparak , asgari ücretin işveren tarafının onayı olmadan belirlendiğini kaydetti ve “Asgari ücrette işçi tarafının gerekli bulguları komisyonun gündemine getirmemesi, yasal süre içinde itirazların değerlendirilmemesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının komisyonu davet yazsında yeni bir rakam belirleneceğinin gündemde yer alması sonucu ve diğer bazı yasal eksikliklerden ötürü konuyu yargıya intikal ettirmeye karar verdik” dedi.
Avukatları aracılığıyla ara emri alınması için mahkeme yoluna gideceklerini; söz konusu tebligatı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduklarını ifade eden sendika, açıklamasında şöyle dedi:
“Bizler Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası olarak elbette ağırlaşan hayat koşullarında işçilerimizin hak ettiği ücreti almasından yanayız. Ama bu ücret belirlenirken işveren tarafının da görüşlerinin alınması en doğrusu olurdu”.
838761 151900Hey there, Can I copy this post image and implement it on my personal web log? 629473
528114 70961This is a correct weblog for would like to uncover out about this topic. You realize a lot its almost challenging to argue along (not that I personally would wantHaHa). You truly put the latest spin with a topic thats been discussed for a long time. Amazing stuff, just fantastic! 43996
716437 982182Excellent post, I conceive web site owners should larn a whole lot from this website its quite user friendly . 483656