DOLAR 32,2900 0.04%
EURO 35,0462 -0.14%
ALTIN 2.474,850,36
BITCOIN 21381080.30504%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Kurşunlama Olayı Aydınlatıldı

Kurşunlama Olayı Aydınlatıldı

ABONE OL
6 Haziran 2017 11:02
Kurşunlama Olayı Aydınlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortaköy bölgesinde faaliyet gösteren Sercan Deniz’e ait Deniz Off Licence isimli işyerine üç el ateş açarak kurşunladığı gerekçesiyle tutuklanan Bostancılı Koral Kalkan, işyerini kurşunladığını itiraf etti. Dün mahkemeye çıkarılan zanlı Kalkan’ın tutukluluğu 8 gün daha uzatıldı.

Emine UYSAL

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekibi, başarılı bir soruşturma yürütüp, Sercan Deniz’e ait Deniz Off Licence isimli işyerinin kurşunlanması olayını aydınlattı.

Deniz Off Licence isimli iş yerinin kurşunlaması olayı ile ilgili olarak tutuklanan Koral Kalkan’ın tutukluluğu dün çıkarıldığı mahkemece 8 gün daha uzatılırken, KIBRIS’ın elde ettiği bilgiye göre, zanlı suçu işlediğine dair polise önemli beyanlarda bulundu.

“Kanunsuz ateşli silah tasarrufu, kullanma, taşıma”, “Meskun mahalde ateş açma” ve “Kasti Hasar” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Koral Kalkan, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Polis Çavuşu Mustafa Dağsevenler’i tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Dağsevenler, 4 Mayıs 2017 tarihinde, saat 04.00 sıralarında Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Deniz Off Licence isimli işyerine 9 mm çapında tabanca ile üç el ateş edildiğini ve söz konusu işyerinin vitrin camı ile alüminyum çerçevenin isabet aldığını anımsattı.

Kamera görüntüleri ile telefon dökümlerinin incelendiğini ve yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucunda meseleyle ilgisi olduğuna inanılan Bostancı’da sakin Koral Kalkan’ın evinde tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden Dağsevenler, zanlı Kalkan’ın yatak odasında yer alan çekmece içerisinde kullanılmış iki adet mermi çekirdeği, çok sayıda farklı modelde cep telefonu, yine yatak odasında dolabın içerisine saklanmış bir adet cep telefonu, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan poşet, oyuncak çakmak tabanca ve bir adet trafik polisi şapkası bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Dağsevenler, ayrıca zanlının ablasının aracında sol arka paspas üzerinde kapaklı karton kutu bulunarak emare alındığını belirtti.

Tabanca aranıyor

Polis çavuşu Mustafa Dağsevenler, zanlı Koral Kalkan’ın evinde bulunan telefonların incelenmesi amacıyla data inceleme şubesine gönderildiğini, incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu ve meselede kullanılan tabancanın henüz bulunamadığına dikkat çekip, zanlının sekiz gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, olay yerinde bulunan emarelerle, zanlının evinde bulunan emarelerin eşleşip, eşleşmeyeceğinin inceleneceğine, aranan emareler olduğuna vurgu yapıp, zanlı Koral Kalkan’ın tahkikat amaçlı sekiz gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r