DOLAR 32,2187 -0.19%
EURO 34,7841 -0.13%
ALTIN 2.428,610,17
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Mesut Özil’den Güney Asyalılar için futbol okulu

Mesut Özil’den Güney Asyalılar için futbol okulu

ABONE OL
6 Ekim 2021 15:08
Mesut Özil’den Güney Asyalılar için futbol okulu
0

BEĞENDİM

ABONE OL


İngiltere Futbol Federasyonu ve Football for Peace (Barış için Futbol) tarafından desteklenen Mesut Özil Gelişim Merkezi, Bradford Üniversitesi’nde yer alacak.


“Ben de farklı bir etnik kökenden geliyorum ve karşılaşabilecekleri zorlukları biliyorum”


Özil, konu ile ilgili Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamalarda bulundu.


“Bugüne kadar Güney Asyalıların futbola yalnızca seyirci olarak katılmasına izin verilmesini hayretle karşılıyordum. Neden daha fazla Güney Asyalı futbolcu ve menajer görmüyoruz? Onları desteklemek ve hem sahada hem de saha dışında başarılı olmaları için bir fırsat vermek istiyorum. Ben de farklı bir etnik kökenden geliyorum ve onların karşılaşabilecekleri zorlukları biliyorum.”


Londra merkezli, spor diplomasisi üzerinden diyalog ve değişim hedefleyen bir sivil toplum kuruluşu olan Football for Peace’in kurucusu Kashif Siddiqi ise “Futbol bana çok şey verdi. Mesut’la birlikte çalışarak yeni bir platform yaratmak istedim.” dedi.


Merkez bölgede yaşayan gençleri, özellikle de Güney Asya kökenlileri profesyonel futbol dünyasına katabilmeyi hedefliyor.


Konu hakkında bir açıklama yapan İngiltere A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate, Güney Asyalıların futbola katılımını artırmak için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi.


Eğitim için Bradford City takımının tesislerini kullanacak olan merkezde eğitim alan gençlerin bir kısmının bu takımda forma giyme şansı bulması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.