DOLAR 32,3465 -0.04%
EURO 34,9100 0.33%
ALTIN 2.394,15-0,09
BITCOIN 19765724.30295%
Lefkoşa
°

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Owoyalr cinayetinde 5 zanlı serbest

Owoyalr cinayetinde 5 zanlı serbest

ABONE OL
24 Temmuz 2019 07:03
Owoyalr cinayetinde 5 zanlı serbest
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nijeryalı Owoyalr cinayetine ilişkin tutuklu zanlılardan 5’i serbest bırakılırken, yapılan analiz sonucu evdeki kan lekeleri ile maktulün kanının uyuştuğu belirlendi.

33 yaşındaki Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyalr’ın öldürmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 zanlı suçsuz oldukları anlaşılarak serbest kaldı.

6 zanlı ise bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkemede soruşturmaya ilişkin bilgi veren Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, 1 Temmuz’da arkadaşları tarafından Owoyalr’ın kayıp olduğu ihbarı geldiğini ve cesedinin bulunduğu 8 Temmuz tarihine kadar arandığını belirtti.

İneci, Lefkoşa’da okullar yolu bölgesinde toprak alanda bulunan Owoyalr’ın cesedini kendisine ait olan ML 918 plakalı Toyota marka aracın bagajında battaniyeye sarılı şekilde bulunduğunu aktardı.

Owoyalr’ın kesici ve delici alet ile öldürüldüğünü belirten İneci, cesedin bulunmasının ardından maktulün en son huzurdaki 6 zanlının bulunduğu apartmana giriş yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

Kan örnekleri uyuştu
İneci, zanlıların üç günlük tutukluluk süresinde 38 kişiden ifade alındığını, 11 Temmuz’da olay yerini inceleme ekiplerinin evde yaptığı incelemede duvarlarda ve halı üzerinde temizlenmiş kan lekesi bulduğunu anlattı.

Kan lekesinin maktulden alınan kan örneği ile Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderildiğini anımsatan polis, yapılan analiz sonucu iki örneğin uyuştuğu sonucunun çıktığını söyledi.

İneci, zanlıların tutukluluk süresince 21 kişiden daha ifade alındığını ve aranan bir zanlı daha olduğunu belirtti.

Polis Müfettiş Muavini İneci, meselenin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, zanlıların 6 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlıların avukatından şiddet iddiası
Zanlıların avukatları, müvekkillerinin şiddet gördüğünü ileri sürüp, doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, zanlıların soruşturmanın aydınlatılabilmesi için 6 gün daha tutuklu kalmalarına ayrıca doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Olay
Polisin 1 Temmuz tarihinde kaybolduğunu duyurduğu Owoyalr’ın cesedi, 8 Temmuz günü, Lefkoşa Küçük Kaymaklı okullar yolu üzerinde, Şht Hüseyin Ruso Ortaokulu yanında bulunan toprak alanda, park halindeki gri renkli ML 819 plakalı arabanın bagajında bulunmuştu.

Owoyalr’ın yapılan otopsisinde ölüm sebebinin ise “kesici / ezici alet yaralanması, çok parçalı kafa kemikleri kırığı ve beyin doku yaralanması” sonucu olduğu tespit edilmişti.

11 Temmuz günü olayla ilgili 11 kişi tutuklanmış, zanlılar hakkında 12 Temmuz günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından üçer gün tutukluluk kararı alınmıştı.

15 Temmuz’da görülen duruşmada ise 11 tutuklu zanlı hakkında 8’er gün daha ek tutukluluk kararı alınmıştı. Owoyalr’ın evinde yapılan incelemede duvarlarda ve halı üzerinde bulunan temizlenmiş kan lekesi, maktulden alınan kan örneği ile Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderilmişti.

17 Temmuz’da Owoyalr’ın öldürmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 1 kişi daha tutuklanmıştı. Böylece tutuklu zanlı sayısı 12’ye yükselmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.