DOLAR 32,3608 -0.38%
EURO 34,6929 -0.35%
ALTIN 2.393,07-1,21
BITCOIN 18834120.82771%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Polisin Yeni Gözdesi Özel Birim Açık Dosya Bırakmıyor

Polisin Yeni Gözdesi Özel Birim Açık Dosya Bırakmıyor

ABONE OL
2 Aralık 2016 11:02
Polisin Yeni Gözdesi Özel Birim Açık Dosya Bırakmıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 İskele’de Ahmet Uçanok’a ait aracın ateşe verilerek kasti hasara uğratılması olayının arkasından Kağan Taşkent Önsal ve Ekrem Gezer çıktı.  Zanlılar tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

Yoğun mesai yapan özel birim polisleri gece gündüz olayların izini sürüyor.

Başarılı ekip geçtiğimiz aylarda 3 ayrı yer olarak özmerhan grup binası king oto ve opel plazayı yakarak büyük maddi hasara uğratan zanlıları da kısa zamanda yakalayıp adalete teslim etmişlerdi.

İskele’de Long Beach bölgesinde 17 Kasım tarihinde Ahmet Uçanok’a ait HN 002 plakalı aracın ateşe verilmesi olayının failleri tutuklandı. Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Birim tarafından geniş çaplı olarak gizlice yürütülen soruşturmanın ardından polis 2 haftanın sonunda Kağan Taşkent Önsal ve Ekrem Gezer isimlerine ulaştı. Önceki akşam Lefkoşa’da tespit edilen zanlılar polis tarafından tutuklandı. Önsal ve Gezer “Kasti hasar” suçlamasıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılırken, mahkeme soruşturma amaçlı her iki zanlının da 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Suçlarını itiraf ettiler

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Celil Gülyaprak, 17 Kasım tarihinde saat 03:55 sıralarında İskele’de Long Beach bölgesinde Ahmet Uçanok’a ait evin ön kısmında park halinde bulunan HN 002 plakalı aracın üzerine benzin dökülerek ateşe verildiğini anımsattı. Olayla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde zanlı Ekrem Gezer ile Kağan Taşkent Önsal’a ulaşıldığını belirten Gülyaprak, zanlıların önceki akşam mahkeme emri ile tutuklandıklarını açıkladı. Gülyaprak, zanlı Gezer ile Önsal’ın tutuklanmalarının ardından polise gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini kaydetti.

Polis emarelere ulaştı

Polis memuru Celil Gülyaprak, zanlıların verdikleri gönüllü ifadeler ışığında olayda kullanılan zanlı Gezer’e ait araç, olayda kullanıldığına inanılan 5 litrelik bidon ve olayda kullanıldığı tespit edilen 1 çift bahçe eldiveninin emare alındığını açıkladı. Gülyaprak, olay yerinden ve çevresinden kamera görüntülerinin temin edildiğini belirtti.  Görüntülerde suça karışan 2 kişinin tespit edildiğini belirten Gülyaprak,  3 kamera kaydının daha inceleneceğini açıkladı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni başladığını belirten Gülyaprak, alınması gereken birçok ifadenin ve aranan emarelerin olduğuna dikkat çekerek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Önsal’ın arkasında kimler var bilmiyorum”

Mahkemede kendisine söz hakkı verilen zanlı Ekrem Gezer “ben sadece kurban olarak seçildim” diyerek kendini savundu. “Kağan’ın buraya gelip de araba yakacağından haberim yoktu. Bana avukatla görüşeceğini söyledi. Arabadan indi ve arabayı yaktı. Lefkoşa’ya gidene kadar beni tehdit etti. Arkasında kimler var, kimler tarafından yaptırıldı bilmiyorum” diyerek kendini savunan Gezer, tüm tehditlere rağmen polise herşeyi anlattığını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.