DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 21790620.61882%
Lefkoşa
°

03:24

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Seramik sanatçısından çizginin dışında bir köy hikayesi: ‘Hasibe’

Seramik sanatçısından çizginin dışında bir köy hikayesi: ‘Hasibe’

ABONE OL
24 Mayıs 2024 12:47
Seramik sanatçısından çizginin dışında bir köy hikayesi: ‘Hasibe’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seramik sanatçısı Şahin, yeni açacağı heykel sergisinin ilhamını büyükanne Hasibe’den ve çocukluğunda sık sık ziyaret ettiği aile topraklarından aldı.


ensonhaber.com

Seramik sanatçısı Numan Aykut Şahin’in “çizginin dışında bir köy hikayesi olarak nitelendirdiği” heykel serisinden oluşan “Hasibe’’ sergisi, Asmalı Mescit Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Sergi kapılarını, 26 Mayıs Pazar günü ziyaretçilerine açacak.

Sergi, ilhamını sanatçının büyükannesinden alıyor

15 Haziran tarihine kadar sürecek olan sergi, ilhamını büyükanne Hasibe’den ve sanatçının çocukluğunda sık sık ziyaret ettiği aile topraklarından alıyor.

Çocukluk anıları üretim sürecine katkı yaptı

Kendi kökenlerinden ve büyükannesi Hasibe’nin dostlarından da esinlenerek yola çıktığı bir hikaye kurgulayan sanatçı, üretim sürecinde Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Maltepe köyünde geçen çocukluk anıları, gözlemlediği karakterler, farklı vücut formları ve motif çeşitliliği ile oldukça beslendiğini dile getiriyor.

“Fat Lady” heykelleri

Bu göstergelerden yola çıkarak kendi avangart köylü “Fat Lady” heykellerini oluşturan Şahin, çocukluk yıllarında kendisine oyun alanı da olmuş olan Maltepe köyündeki coğrafik, jeolojik ve biyolojik çeşitlilikten de yararlanarak bataklık, çamur, kırkayak, kurbağa gibi karşılaştığı birçok imgeye de işlerinde yer veriyor.

Heykellerini mozaiklerle giydirdi

Moda alanında eğitimler alan ve styling üzerine çalışan sanatçı, heykellerini giydirirken de bu alandaki tecrübeleri ışığında hikayesindeki motif çeşitliliğini oldukça geniş yelpazedeki mozaikler ile sağlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.