DOLAR 32,4538 -0.1%
EURO 34,8616 0.07%
ALTIN 2.423,470,05
BITCOIN 1878105-4.0527%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Tabancayı Hare Ergen’in Evinden Çalmış

Tabancayı Hare Ergen’in Evinden Çalmış

ABONE OL
5 Nisan 2017 10:02
Tabancayı Hare Ergen’in Evinden Çalmış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis tarafından sorgulanan 15 yaşındaki R.A., Gönyeli’de evinin önünde bulup amcası Ali Akkan’a verdiğini söylediği tabancayı Hare Ergen’in evinden çaldığını itiraf etti. Ergen de tutuklandı

Devrim DEMİR

Gönyelide önceki gün ihbar üzerine evlerinde yapılan aramada 1 tabanca ile 3 adet canlı mermi tasarrufu yüzünden tutuklanan 15 yaşındaki R.A. isimli çocuğun söz konusu tabancayı çaldığı ortaya çıktı.

Amcası ile önceki gün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılan ve aleyhlerinde 3’er günlük tutukluluk alınan zanlılardan 15 yaşındaki R.A.’nın itirafı ile harekete geçen polis, tabancanın çalındığı evde yaşayan Hare Ergen isimli kadını da tutukladı.

Ergen, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının soruşturma amaçlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Tabanca ruhsatsız ve çalıntı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Daşgın, Hare Ergen isimli kadının önceki gün aynı olayla bağlantılı tutuklanan 15 yaşındaki R.A.’nın itirafı ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Ömer Daşgın, Gönyeli’de önceki gün ihbar üzerine bir eve operasyon yapıldığını ve “Blow” mini 8 mm çapında tabanca ve 3 adet canlı mermi ele geçirdiklerini anımsattı.

Daşgın, olayla bağlantılı 15 yaşındaki R.A. ve amcası Ali Akkan aleyhinde 3’er gün tutukluluk alındığını söyledi.

Daşgın, 15 yaşındaki R.A.’nın tabancayı Mart ayında Hare Ergen’in evinden çaldığını itiraf ettiğini ve yapılan araştırmada tabancanın ruhsatsız, zanlı Hare Ergen’in ise tabanca taşıma ruhsatı olmadığını kaydetti.

Balistik sonuçlar bekleniyor

Polis memuru Ömer Daşgın, söz konusu tabancanın balistik rapor incelemesinin beklendiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu söyledi.

Daşgın, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı Hare Ergen’in 2 gün süreyle tutuklu kalması talebinde bulundu.

Basına saldırdılar

Mahkeme sonrası zanlının fotoğrafını çekmeye çalışan muhabir Evrim Kamalı’ya zanlı Hare Ergen’in annesi olduğunu söyleyen şahıs saldırarak “sana bunun hesabını soracağım” diyerek tehdit etti. Saldırgan olay yerinde bulunan polisler tarafından uzaklaştırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.