DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21715150.29074%
Lefkoşa
°

17:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Toplu iş sözleşmesi imzalandı maaşlar arttırıldı

Toplu iş sözleşmesi imzalandı maaşlar arttırıldı

ABONE OL
13 Ağustos 2021 09:35
Toplu iş sözleşmesi imzalandı maaşlar arttırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ – Sen) ile Mehmet Salih Havalı Ticaret Ltd. arasında yürürlükteki Toplu İş Sözleşmesine ek protokol imzalandı. Protokol ile çalışanların maaşları yeniden düzenlendi.

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Toplu İş Sözleşmesine ekli portokol ile Mehmet Salih Havalı Ticaret Ltd. (Havalı Market 1 ve 2) çalışanlarının maaşlarına yüzde 8.84 artış getiirldi.

Serdarlı’da faaliyet gösteren Melman Havalı Market-1 de yapılan törende protokole işveren tarafı olarak Direktör Mehmet Salih Havalı, işçi tarafı olarak Çağ – Sen Başkanı Mehmet Davulcu imza koydu. 

İmza töreninde konuşan Direktör Mehmet Salih Havalı iki yıldan beridir sürmekte olan Covit 19 salgını döneminde toplum olarak da işletmeler olarak da çok ciddi zorluklar yaşamakta olunduğuna dikkati çekerek içinde bulunulan dönemde hoşgörü ve anlayışın büyük önem taşıdığını söyledi.

İşletme olarak çok ciddi sıkıntılar yaşamakta olduklarını ifade eden  Mehmet Salih Havalı, ancak sıkıntıların göğüslenmesinde çalışanların büyük desteğinin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti. “Çalışanlarımızın büyük özverisiyle ayaktayız ve müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz” diyen Havalı, çalışanların örgütü olan Çağ-Sen’e de teşekkürlerini iletti. Sendikalı ve toplu sözleşmeli işçi çalıştırmanın işletmelerine sağladığı hizmet kalitesinin müşterilere yansıdığını ifade eden Havalı, “müşteri memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Bunu çalışanlarımıza borçluyuz” dedi.

İmza töreninde konuşan Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu İşveren tarafı olan Mehmet Salih Havalı Ticaret Ltd. Direktörüne demokratik anlayışı için teşekkür etti. “Ülkemizin kırsal bir bölgesinde kurulu olan Melman Havalı Marketlerin işvereni ve çalışanlarının tüm ülkenin özel sektörüne örnek teşkil edecek bir ilişki geliştirdiğine işaret eden Davulcu, iyi niyetle ve istenirse yapılabileceğinin çok güzel bir örneğini ortaya çıkaran taraflardan biri olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Davulcu özel sektör işverenlerine de seslenerek, “İyi niyetliyseniz ve istekli iseniz sizinle de başarabiliriz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r