DOLAR 32,2831 0.22%
EURO 34,8323 -0.1%
ALTIN 2.422,57-0,88
BITCOIN 20342623.11128%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Twitter, işitsel desteği artıran bir özellik üzerinde çalışıyor!

Twitter, işitsel desteği artıran bir özellik üzerinde çalışıyor!

ABONE OL
13 Temmuz 2022 23:14
Twitter, işitsel desteği artıran bir özellik üzerinde çalışıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter, uzun bir süredir beklenen yeni erişilebilirlik özelliğini bugün test etmeye başladı. Bu yeni özellik ile birlikte Twitter, resim gönderileri başta olmak üzere paylaşımlara alternatif metin eklemeyi mümkün kılacak. Yani bu paylaşımlar görme engelli kişiler için anlamlandırılabilir bir hale gelecek.

Twitter, görme engelliler için yeni bir özellik getiriyor!

Twitter, bugün yaptığı paylaşımda görme engelliler için yeni bir özellik test ettiğini duyurdu. Yakın gelecekte tüm kullanıcılarla paylaşılacak bu özellik, görsellere alternatif metin eklenmesi konusunda bir hatırlatma yapacak.

Alternatif metin, bir görüntüde ne olduğunun ve neden önemli olabileceğinin yazılı bir açıklamasıdır. Kullanıcıların görsellerinde bu paylaşıma yer vermesi halinde az gören veya görme engeli olan kişiler gibi ekran okuyucu kullananlara büyük bir fayda sağlayacak.


OLED iPad için özel teknik: Ürünün özellikleri netleşiyor!

OLED iPad için özel teknik: Ürünün özellikleri netleşiyor!

Apple, nispeten geç kaldığı OLED teknolojisine geçiş yapıyor. OLED iPad için yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

Zira yapılan paylaşıma göre Twitter’da her gün milyonlarca fotoğraf, GIF ve video paylaşılıyor. Tabii bu alternatif metin ekleme seçeneği bir zorunluluk olmayacak. Fakat eklenmesi durumunda çok daha fazla kişiye ulaşılabilecek.

Twitter sözcüsü Shaokyi Amdo, bu özelliğin bugün itibariyle iOS, Android ve tarayıcı tarafındaki küçük bir kullanıcı grubuyla test aşamasına başlayacağını söyledi. Önümüzdeki haftalarda ise daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulması bekleniyor.

Belirttiğimiz gibi bu özellik isteğe bağlı olacak. Yani dilerseniz kullanmayabilirsiniz. Fakat Twitter yine de kullanmaya teşvik edebilmek için bir hatırlatıcı getirdiğini ve paylaşım sırasında size alternatif metin eklemenizi söyleyeceğini belirtiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.