DOLAR 32,2510 -0.03%
EURO 34,7002 -0.08%
ALTIN 2.405,110,21
BITCOIN 2021422-1.43301%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Veliler dehşet içinde! İDDİALAR KORKUNÇ

Veliler dehşet içinde! İDDİALAR KORKUNÇ

ABONE OL
5 Mart 2020 14:10
Veliler dehşet içinde! İDDİALAR KORKUNÇ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İDDİALAR KORKUNÇ… İddialara göre, H.G., isimli beden eğitimi öğretmeni, cinsel ilişkiye girdiği 17 yaşındaki kız öğrencisinin görüntülerini cep telefonuna kaydetmekle kalmayıp, para teklifinde bulunduğu öğrencisinden başka kız öğrencileri de ikna edip, arkadaşlarıyla grup seks yapmayı teklif etti.

Olay, H.G.’nin cep telefonundaki görüntüleri bir başkasına göstermesiyle ortaya çıktı. Olayın geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı ve öğretmenin açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilirken, konunun sosyal medyaya düşmesiyle olay toplumda infial yarattı, veliler dehşete düştü.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI…

H.G., isimli erkek öğretmen hakkındaki iddiaların araştırılması için 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırılırken, polis de çok yönlü soruşturma başlattı. Polis, önceki gün ve dün okula giderek ilgili kişilerin ifadelerine başvururken, KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, olayı doğrulayarak, konuyla ilgili olarak bakanlığa istişareye çağırıldıklarını söyledi. Eylem, “yapılan soruşturma ve tetkikler sonucunda mahkeme kurulabilir” derken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, polis soruşturması devam ettiği için açıklama yapamayacaklarını belirtmekle yetindi.

Funda ÖZSAKINÇ Lefkoşa Türk Lisesi’nde (LTL) beden eğitimi öğretmenliği yapan H.G., 17 yaşındaki kız öğrencilerinden biriyle okulun tuvaletlerinde cinsel ilişkiye girdiği ve bu anları cep telefonuna kaydettiği iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında soruşturma başlatılan H.G., isimli erkek öğretmen ile kız öğrencinin ilişkilerinin bir süredir devam ettiği de öne sürülüyor. İddialara göre, H.G., isimli beden eğitimi öğretmeni, cinsel ilişkiye girdiği 17 yaşındaki kız öğrencisinin görüntülerini cep telefonuna kaydetmekle kalmayıp, kıza para teklifinde bulunarak, başka kız öğrencileri de ikna edip, arkadaşlarıyla grup seks yapmayı teklif etti.

Olay, H.G.’nin cep telefonundaki görüntüleri bir başkasına göstermesiyle ortaya çıktı. Olayın geçtiğimiz hafta ortaya çıktığı ve öğretmenin açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilirken, konunun sosyal medyaya düşmesiyle olay toplumda infial yarattı, veliler dehşete düştü. H.G., isimli öğretmenin cinsel içerikli görüntüyü bir başkasına izletmesiyle olay hem Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na hem de polise yansıdı. H.G., hakkında ‘17 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunma’ ve ‘Özel Hayatın Gizliliğine Aykırı Hareket Etmekten’ soruşturma başlatıldı. Öğretmenin elinde öğrencinin videolarının bulunduğu ve bu videoları başka şahıslara da gösterdiği, öğrenciye başka arkadaşlarını da ayarlaması karşılığında, para teklif edildiği ve cinsel istismar olayının bu şekilde patlak verdiği belirtildi. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili polis soruşturmasının devam ettiğini gerekçe göstererek açıklama yapmaktan çekinirken,

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem olayı doğruladı ve söz konusu öğretmenin açığa alındığını, soruşturma sonucunda konunun mahkemeye taşınabileceğini söyledi. Polis olayı çok yönlü soruşturuyor Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekibi, önceki gün ve dün okula giderek çok yönlü soruşturma başlattı. Polis, dün akşam saatlerine kadar konuyla ilgili herhangi bir gözaltı veya tutuklama gerçekleştirmedi. Bakanlık suskun kaldı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Lefkoşa Türk Lisesi Okul Yönetimi konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Bakanlık Müsteşarı ve Orta Eğitim Dairesi Müdürü konuyla ilgili polis soruşturması başlatılması nedeniyle açıklama yapamayacaklarını belirtti. Olayın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta duyulmasıyla birlikte kamuoyunda büyük bir infial oluşurken, söz konusu okulda çocukları olan veliler ise dehşete düştü.

KTOEÖS, soruşturmayı doğruladı Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, konu ile ilgili bazı iddia ve söylentilerin olduğunu, yasal prosedür olarak tespit için bakanlığa istişareye çağırıldıklarını belirtti. Eylem, önceki gün ve dün okula müfettişlerin gittiğini, gerekli soruşturmaları yaptıklarını ve adı geçen öğretmenin üç ay süreyle açığa alındığına vurgu yaptı. Eylem, “Yapılan soruşturma ve tetkikler sonucu mahkeme kurulması olabilir, takipteyiz. Elbette ki böyle bir suç işlenmişse bir öğretmen olarak kabul edilebilir bir durum değildir ve en ciddi cezanın verilmesi tarafında olacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.