DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2152109-0.03534%
Lefkoşa
°

20:26

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Zafer Algöz: Oyuncu olmak çok zor bir süreç

Zafer Algöz: Oyuncu olmak çok zor bir süreç

ABONE OL
18 Ocak 2023 15:47
Zafer Algöz: Oyuncu olmak çok zor bir süreç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başarılı oyuncu Zafer Algöz; son zamanlarda oyuncu olmak isteyenlerin sayısında artış olduğunu belirterek, oyunculuğun çok zor bir süreç olduğunu söyledi.


Pek çok önemli yapımda rol alan oyuncu Zafer Algöz, sinema hayatıyla ilgili açıklamalar yaptı. Oyuncu olmak isteyenlere seslenen Algöz; “Onlara ilk şöhret mi yoksa oyuncu mu olmak istediklerini soruyorum. Çünkü oyunculuk oldukça zir bir süreç” dedi. 

Özellikle son yıllarda Türkiye’de oyunculuk mesleğine büyük bir ilgi görüldüğüne vurgu yapan sanatçı, “Herkes şöhret olmak istiyor. Bana da arkadaşlarım vasıtasıyla birileri ulaşıyor. Onlara ilk şunu soruyorum: ‘Şöhret mi olmak istiyorsun, oyuncu mu?’ Oyuncu olmak istiyorsan bu çok zorlu bir süreç. Oyuncu dediğin adam 55 yaşından sonra olmaya başlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Oyunculuk çok cazip bir meslek”

Algöz; “Oyunculuk hakikaten çok cazip bir meslek. Herkes bunun üzerine oyuncu olmak istiyor. Oyuncu olmanın yolu, çok okumaktan, iyi araştırmaktan geçiyor. Hepsinden önemlisi yeteneğin olacak. Yetenek yoksa hepsi boş. Yeteneğin yoksa iyi sporcu, iyi oyuncu, iyi rejisör olamazsın hep yetenekle alakalı” dedi.

“Çalışmayan yetenek yerinde sayar”

Zafer Algöz devamla; “Çalışmayan yetenek yerinde sayar. Bakarsın hep kendini tekrara başlar. Bir türlü aşama kaydedemez. Zaman su gibi akıp gidiyor. Ben gençlerden çok şey öğrenmeye çalışırım. Hep meraklı bakarım. Genç biri ne diyor, nasıl bir şey yapıyor, ne düşünüyor? Tiyatro, seyirciyle var olan bir sanat. Bir tiyatro oyunun oluşabilmesi için seyircinin olması şart. Tiyatro yapmak adına perde açan amatör veya ödenekli tüm arkadaşlarımızın dolu salonlara oynamasını dilerim” ifadelerini kullandı. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r