DOLAR 32,2325 -0.04%
EURO 34,6644 -0.06%
ALTIN 2.426,15-0,28
BITCOIN 1973787-1.86599%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Akıncı: Bizden Türkiye düşmanı da çıkmaz, biatçı bir anlayış da

Akıncı: Bizden Türkiye düşmanı da çıkmaz, biatçı bir anlayış da

ABONE OL
20 Ağustos 2020 08:54
Akıncı: Bizden Türkiye düşmanı da çıkmaz, biatçı bir anlayış da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savunduğunu ifade ederken, “Biz Rum tarafının azınlığı olmak istemediğimiz gibi, bir alt yönetim olarak nitelenmek de istemeyiz” dedi.

Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savunduğunu bildiren Akıncı, “Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna uğraşmasınlar ama ‘otur arap, kalk arap’ misali biatçı bir anlayış da çıkmaz” dedi.

Seçimlerde tek söz sahibinin halk olduğunu belirten Akıncı, “Bunun ötesinde hiçbir müdahaleyi de kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın paylaşımı şu şekilde:

“Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savundum. Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna uğraşmasınlar ama ‘otur arap, kalk arap’ misali biatçı bir anlayış da çıkmaz.

Biz Rum tarafının azınlığı olmak istemediğimiz gibi, bir alt yönetim olarak nitelenmek de istemeyiz. Bu topraklarda onurlu bir halk olarak eşitlik-özgürlük-güvenlik içinde ve uluslararası hukuk çerçevesinde yaşamak istiyoruz. Halkımızın bu hassasiyetlerine de herkesten saygı bekliyoruz.

Seçimlerimizde de tek söz sahibi halkımızın kendisidir. Bunun ötesinde hiçbir müdahaleyi de kabul etmiyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.