DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 21790670.74248%
Lefkoşa
°

03:24

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Antalya’da Side Antik Kenti’nde mozaik zemin keşfedildi

Antalya’da Side Antik Kenti’nde mozaik zemin keşfedildi

ABONE OL
24 Mayıs 2024 17:22
Antalya’da Side Antik Kenti’nde mozaik zemin keşfedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Side Antik Kenti’nde devam eden araştırmalar kapsamında, mozaik zemin bulundu.


DHA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Side Antik Kenti, antik dönemde bölgenin en önemli liman kenti olarak biliniyor.

Araştırmacılar tarafından hala arkeolojik kazıların yapıldığı bölgede yeni keşifler yapılıyor.

Mozaik zemin keşfedildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Geleceğe Miras Projesi kapsamında Side Antik Kenti’nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarında milattan önce 2’nci yüzyıla ait mozaik zemin keşfedildiğini açıkladı.

“Kalliope’nin muhteşem detaylarla betimlendiği bir mozaik zemin bulundu”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını korumak, arkeolojik alanları araştırmak ve bu zenginlikleri yerel ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Geleceğe Miras projesi kapsamında Side Antik Kenti’nde 2023 yılında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları, yeni keşifler ve eşsiz bulguları gün ışığına çıkarıyor. Kent kapısı ve kara surlarının ardında yer alan Anıtsal Çeşme bölgesinde devam eden restorasyon ve arkeolojik çalışmalar, tarihin tozlu sayfalarından önemli bulguları ortaya çıkarıyor. Anıtsal Çeşme’nin arkasındaki su kemerlerinin keşfiyle genişletilen kazı alanında, şairlere ilham kaynağı olan epik şiirin esin perisi Kalliope’nin muhteşem detaylarla betimlendiği bir mozaik zemin bulundu. Milattan önce 2’nci yüzyıla tarihlenen bu zemin, antik sanatın ve mitolojinin etkileyici birleşimini sergiliyor. Mozaik zeminin bulunduğu alandaki duvarlarda, dönemin estetik anlayışını ve sanatsal zenginliğini gözler önüne seren freskler de keşfedildi. Bulunan mozaik zemin, Side Antik Kenti’nin tarihine dair yeni bilgiler sunarken, bölgedeki arkeolojik çalışmaların daha pek çok sırrı açığa çıkaracağına dair umutları güçlendiriyor.”

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.