istanbul manzara

Arıklı; Serdar Denktaş İntikam Alıyor
148 okunma

Arıklı; Serdar Denktaş İntikam Alıyor

ABONE OL
19 Kasım 2020 11:57
Arıklı; Serdar Denktaş İntikam Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet kurma görüşmelerine katılan Erhan Arıklı, 4’lü hükümete zemin hazırlamak için Serdar Denktaş’ın işi yokuşa sürdüğünü iddia etti.
Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Prof. Dr Erhan Arıklı, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan Günaydın Ada programında Hüseyin Ekmekçi’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Erhan Arıklı, hükümet kurma çalışmalarında bir sonuca varılamadığına dikkat çekerek, “Varılacak gibi de görünmüyor. Ersan Saner, daha fazla uzatmadan görevi iade etmeli” dedi.

Hükümet kurma çalışmalarında belli bir noktaya geldiklerini anlatan Arıklı, “Dün akşama kadar 25 sayısı vardı ne olduysa olmadı. Hüseyin Özgürgün’ün gelmesiyle ilgili de anlaşılmıştı ancak yaşanan gelişmelerden dolayı görüşmelerden Parti olarak çekildik” dedi.

Serdar Denktaş, bakanları da seçsin

Hükümet kurulması içinden ellerinden geleni yaptıklarını ancak dün akşam yapılan görüşmenin ardından noktayı koyduklarını anlatan Arıklı, “Memleketin hükümetsiz kalmaması için elimizden geleni yaptık ve dün akşam belli bir noktaya gelindi. Üçlü koalisyona geri dönüldü. Serdar Bey bir salvo yaptı. UBP’nin kuracağı azınlık hükümetine destek veririm ancak 3’lü hükümete vermem şeklinde mesaj gönderdi. Serdar, ikinci bir salvo daha yaptı. DP ile YDP’nin içinde olmayacağı bir teknokrat hükümetine destek vereceğini söyledi. Serdar bey oldu olacak bakanları da seçsin” dedi.

25’i bulan hükümeti kurabilir

Hükümetin kurulması için 26 sayısına ulaşılması gerektiğinin sorulması üzerine Arıklı, “Milletvekili sayısı artık 50 değil. 25’i bulan hükümet kurulabilir çünkü karşı tarafta da 24 var. Cumhurbaşkanı bize 25 sayısına ulaşan hükümeti onaylayacağını söyledi” dedi.

Denktaş, 4’lüye zemin yaratıyor

Hükümet formüllerinde geniş tabanlı bir hükümetin olamayacağına dikkat çeken Arıklı, “Serdar Denktaş, 4’lü koalisyon için zemin yaratıyor.” dedi.

Serdar intikam alıyor

Serdar Denktaş’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde Ersin Tatar’ı destekleyenlerden intikam aldığını iddia eden Arıklı, “ Serdar, duygusal davranıyor. Fikri Ataoğlu ve bana karşı anlarım ama partisinin hükümette yer almasına veya teknokrat hükümetine neden karşı çıkar. Belli ki kafasında başka düşünceler var” dedi.

Bakanlık pazarlığı konuşmadık diyorlar yalan söylüyorlar

Ersan Saner’in hükümeti kurma süresinin henüz dolmadığına işaret eden Arıklı, “HP’ye Maliye ve İçişleri bakanlığı verilirse hükümet kurulur. HP’nin Maliyeyi istemesi son derece mantıklı benimde 9 milletvekilim olsa yediğim kazıkların ardından maliyeyi teslim etmem. Ortağa sorulmadan ve protokole rağmen yüzlerce kişi işe alındı. Bunları halka açıklasınlar halkta gerçekleri bilsin. Bakanlık pazarlığı konuşmadık diyorlar yalan söylüyorlar” dedi.

İki parti de maliye ve içişlerini istiyor

İçişleri ve maliye bakanlıklarının UBP ve HP için kırmızıçizgi olduğuna vurgu yapan Arıklı, “İki parti bu bakanlıklarda anlaşamıyor. Serdar bey diğer hükümet formüllerine yanaşmıyor. Bu iş dün gece bitti. Ersan Saner daha fazla zorlamamalı. Görevi iade etmesinde fayda var” dedi.

Erhürman, teknokrat hükümeti konusunda anlaştı

Tufan Erhürman’ın görevi alıp, 26 sayısını bulabileceğine dikkat çeken Arıklı, “Öğrendiğime göre teknokrat hükümeti konusunda anlaşıldı. Fikri Ataoğlu’na yer verilmeyecek. 4’lü değil ama 3 artı 2 şeklinde olacak” dedi.

Dentaş, benden sonrası tufan diyor

Serdar Denktaş’ın partinin başındaki kişiye karşı sergilediği davranışları eleştiren Arıklı, “Denktaş, benden sonrası tufan bu parti benimdir demesi yanlıştır” açıklamasında bulundu.

Baraj yüzde 10 olmalı

Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın ele alınması gerektiğini savunan Arıklı, “Yüzde 10 baraj konusunda ısrarlı ve iddialıyız. İttifakların yolu açılmalı. Böylece farklı sesler meclise girebilir. Seçilen vekiller partiden istifa edemez başka partiye geçemez şeklinde yasa düzenlenmeli” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0