DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19802340.86577%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
ÇANGAR AİLESİ NEDEN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR?

ÇANGAR AİLESİ NEDEN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR?

ABONE OL
18 Kasım 2020 11:25
ÇANGAR AİLESİ NEDEN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇANGAR AİLESİ NEDEN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR?

Sahte vekaletname ile Ozanköyde 4 Öner Kuntay ve Gülten Kuntaya ait paha biçilmez Türk Malı arazi değerinin çok altında satın alan Çangar ailesi sessizliğini koruyor!

Enver Yücel’in sahtelediği vekaletname ile sahiplerinden habersiz bir şekilde Güneş Çangar Seren ve Ülkü Çangar Seren’e satılıp bu şahısların adlarına Girne Kaza Tapu Dairesinde devir edilen arsa konusunda ilgili makamların da adım atmaması kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Yaklaşık 1 Milyon STG değerinde olduğu tahmin edilen arsayı Çangar ailesi 65 bin STG satın almıştı. Ozanköy- Bellapais bölgesindeki bir Türk malının bu fiyata alınmasının mümkün olmayacağını dile getiren emlakçılar, “Biz böyle bir arsaya Çangar’ın 3 katı para vermeye hazırdık, keşke bize ulaşılsaydı” dediler. Gerçekleşen satışın içerisinde Enver Yücel isimli kişinin evrak sahtelemesi ise konunun hukuksal boyutunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Konu mal sahiplerinin polise şikayet etmesi üzerine ortaya çıkarken, hakkında evrak sahteleme iddiası olan Enver Yücel aleyhinde Polis tarafından yapılan tahkikat sonucu dosya savcılığa sevk edildi. Yapılan tahkikat sonrası Enver Yücel isimli şahısın daha önce de benzer olaylara karıştığı ve birden fazla vekaletname sahteciliğinden Ağır Ceza Mahkemesince 7 sene hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Tüm bu gelişmeler karşısında ise Çangar ailesi ilgili arsayı sahte bir vekaletname kullanılması sonucu adlarına geçirmelerine rağmen arsayı yasal sahiplerine iade etmeyi reddetti. Mahkemelik olan konu hala Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülemeye devam ediyor. Çangar ailesi aleyhindeki meselede mal sahipleri konu taşınmazlarını geri alıp adlarına kayıt edebilmek için yıllardır Mahkeme kapısında bekliyorlar.

Yıllar evvel sonuçlanan ve Enver Yücel’in suçunu kabul edip özür dilemesine rağmen Çangar ailesi halen bugün mağdur olan insanlara arsalarını iade etmeye yanaşmıyor. Yetkili makamlar da yargı da bu konuda adım atmaktan çekiniyor. Mağdur olan insanların mağduriyeti devam ederken Çangar’ların bir ailenin geleceğiyle böyle oynaması “adalet nerede” dedirtiyor.

Soruyoruz;

1-Gerçek bedeli 1 Milyon STG olan bir malı 65 bin STG’ye satın almak yasal mı?

2-Evrak sahtelenerek satışının gerçekleştiği ispatlanan bir arsanın bu olayda hiçbir suçu olmayan yasal sahiplerine iade edilmesi gerekmiyor mu?

3-Evrak sahteleyip satış yapanın ceza aldığı bir ortamda sahtelenen evrakla mal devir alan kişilerin de ceza alması gerekmiyor mu?

4-Zenginlikleri dillere destan olan Çangar ailesi 65 bin STG ödeyip aldığı malı yasal sahiplerine geri iade ederse iflas mı edecek?

5-Bu ülkede adalet varsa ve hukuk devleti olduğumuz iddia ediliyorsa neden hala Çangar ailesine hesap sorulup mağdur olan insanların mağduriyeti giderilmiyor?

Tüm bu sorulara cevap bekliyoruz!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.