DOLAR 32,5407 0.44%
EURO 34,8082 0.51%
ALTIN 2.402,180,94
BITCOIN 1886548-4.78546%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Devlet El Uzatmıyor Dram Devam Ediyor!

Devlet El Uzatmıyor Dram Devam Ediyor!

ABONE OL
15 Şubat 2021 09:55
Devlet El Uzatmıyor Dram Devam Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamu, özel sektör derken güneyde çalışan emekçiler yine unutuldu. Aylardır sorunlarına çözüm bekleyen emekçilere devletin eli uzanmadığı için yaşadıkları dram devam ediyor!

Ailelerini Görmemek Pahasına İşe Gitmek Zorunda Kalanlar Var!

Güneyde uzun yıllardır çalışan ve emeklilik ile tazminat hakkı kazanan 60 yaş üstü insanlar, yıllardır elde ettikleri kazanımları kaybetmemek için güneye geçip işe gitmek ve dönüşte kuzeyde karantina otellerinde kalmak zorunda bırakılıyorlar. Bu insanlar aylardır ailelerini göremiyorlar. Güneye gidip orada kalanlar ise çok zor şartlar altında konteyner tipi yerlerde kalıyorlar. Hatta bazı emekçilerin işçi yatı yerlerinde kalıkları öğrenildi.

Gençler İşini Kaybetmiş Durumda!

60 yaş ve üzeri emekçiler haklarını kaybetmemek için zor şartlarda çalışmaya devam ederken, özellikle yaşları 30 ila 35 yaş arası olan bir çok emekçi işsiz kalmış durumda. Ekonomik problemlerin yanında ailesel problemlerin de baş gösterdiği bu kesime her geçen gün yenileri ekleniyor. Kadın erkek bir çok emekçi süreç böyle devam ettiği takdirde işsiz ve aşsız kalacak!

Çocukları Sınava Giremedi!

Üniversite çağında çocuğu olan emekçiler arasında, eğitim parasını ödeyemedikleri için çocukları sınava alınmayan aileler var olduğu öğrenildi!

Defalarca Yetkililere Başvurdular!

Yaşanılan süreçte Güney Emekçileri defalarca devlet yetkililerine yaşadıklarını gerek yazılı gerekse de sözlü olarak iletmelerine rağmen olumlu anlamda hiçbir geri dönüş alamadılar. Özellikle Bakanlar Kurulu’nun son 2 aydır aldığı kararlarda Üst’lerde çalışan emekçilere 3 günde bir PCR testi ile işlerine gidip evlerine dönme imkanı sunarken, güney emekçilerine bu hak tanınmadı. Aradaki çelişkiye isyan eden emekçiler bunu yetkililere sorduğunda “hem sizi hem de ailelerinizi olası bir bulaşa karşı korumak için böyle bir karar aldık” yanıtıyla karşı karşıya kalıyorlar.

“Bir Hafta Daha Bekleyiniz”

Güney Emekçileri, hükümet yetkilileri ile gerçekleştirdiği son görüşmede kendilerinden bir hafta daha sabretmeleri istenirken, çocuğuna bez alamayacak duruma düşen emekçilerin bir saniye bekleyecek dermanının kalmadığı belirtiliyor. Bu hafta içinde hükümet bu konuda gerçekçi bir adım atmadığı takdirde güney emekçilerinin çok sert bir eylem gerçekleştirecekleri öğrenildi!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.