gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });
DOLAR 32,2534 -0.02%
EURO 34,7879 -0.14%
ALTIN 2.456,301,00
BITCOIN 1948093-2.72629%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Tasdik memuru, ‘sahtecilikten’ tutuklandı

Tasdik memuru, ‘sahtecilikten’ tutuklandı

ABONE OL
2 Eylül 2020 10:29
Tasdik memuru, ‘sahtecilikten’ tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurt dışında bulunan kişilerin kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden 180 bin TL’lik yolsuzluk yapmakla suçlanan Mehmet Karaöz ve 3 çalışanı teminatla serbest bırakılırken, zanlılardan Halit Sancak’ın aleyhine başlatılan ‘devleti dolandırma’ soruşturması nedeniyle 3 gün tutukluluk alındı

RAKAM ŞİMDİLİK 27 BİN TL… Halit Sancak ve tasdik memuru Ö.C.’yi dün mahkemeye çıkaran polis çavuşu Şaban Yeğen, zanlı Halit Sancak’ın şu anda faaliyette olmayan bir temizlik şirketi adına, 34 kişi için devletin pandemi döneminde çalışanlara yaptığı bin 500 TL’lik katkı parasını almak için zanlı Ö.C., ile birlikte bu kişiler huzurda bulunmadığı halde sahte vekaletname düzenlediklerini tespit ettiklerini belirtti. Şu ana kadar, zanlı Sancak’ın 18 çalışan adına bankaya yatırılan toplam 27 bin TL’lik katkı parasını şahsen aldığının belirlendiğini kaydeden Yeğen, soruşturmanın halen devam ettiğini vurguladı.

KARAÖZ VE ÇALIŞANLARI TEMİNATA BAĞLANDI… Şaban Yeğen, Amerika ve Avustralya’da bulunan kişilerin kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden sahtekarlıkla 180 bin TL’lik yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla tutuklanan Realglass Cam Üretim ve Satış isimli şirketin işletmecisi Mehmet Karaöz, sekreteri ve kız arkadaşı M.Ç., muhasebecisi Halit Sancak ve çalışan Volkan Şanal’ın, soruşturmanın bundan sonraki aşamalarına etki edemeyeceklerini belirterek teminat istedi. Mahkeme, diğer şartların yanında Karaöz’ü 15 bin, diğerlerini ise 10’ar bin TL nakdi teminata bağlayarak serbest bıraktı.

Emine UYSAL ÇALUDA   

   Mali Suçlarla Mücadele Birimi’nin, Amerika ve Avustralya’da bulunan kişilerin kredi kartı bilgileri kullanılarak internet üzerinden sahtekarlıkla 180 bin TL’lik yolsuzluk olayını soruştururken ortaya çıkardığı, devletin pandemi döneminde çalışanlara yaptığı bin 500 TL’lik katkı paralarının sahte belgelerle alınması olayıyla ilgili tasdik memuru olan bir kişi tutuklandı.

   Tasdik memuru Ö.C., kredi kartı yolsuzluğu zanlılarından Halit Sancak’ın devletin çalışana yaptığı bin 500 TL’lik katkı parasını alabilmesi için 34 kişi hakkında sahte vekaletname düzenlemekle suçlanıyor.

   Halit Sancak ve Ö.C.’yi dün mahkemeye çıkaran polis, zanlıların adı geçen 34 kişi adına sahte vekaletname düzenlediklerini, şu ana kadar Sancak’ın 18 kişi adına bankalara yatan toplam 27 bin TL’yi çektiğini tespit ettiklerini açıkladı.

   Öte yandan, bu suçun ortaya çıkmasına vesile olan kredi kartı yolsuzluğu olayının zanlıları da Mali Polis tarafından mahkemeye çıkarıldı ve devam eden soruşturmaya bu aşamadan sonra etki edemeyecekleri için daha sonra yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

   Her iki meselenin de tahkikat sorumlusu olan Mali Suçlarla Mücadele Birimi’nde görevli polis çavuşu Şaban Yeğen, dün ilk önce “Sahte resmi evrak düzenleme”, “Tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla para temin etme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Bilişim sistemleri kullandırılarak kredi kartlarında sahtecilik yapmak” suçlamalarıyla tutuklanan zanlılar Mehmet Karaöz, Halit Sancak, M.Ç. ve Volkan Şanal’ı teminat amaçlı olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı.

   Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, yeminli şahadet veren polis çavuşu Şaban Yeğen, 4 Temmuz 2020 ile 17 Ağustos 2020 tarihileri arasında Lefkoşa’da sakin zanlı Mehmet Karaöz’ün, Lefkoşa’da faaliyet gösteren ve işletmeciliğini yaptığı Realglass Cam Üretim ve Satış isimli işyerinde, Realglasskıbrıs.com isimli web sitesinde dolandırmak kastıyla çalıntı veya kart sahiplerinin bilgisi veya rızası olmadan meçhul şahıslar tarafından elde edilen 8 yurtdışı bankalarına ait şirket ve şahıs banka kartları bilgilerini internet sayfası üzerinden sanal pos üzerinden 22 adet işlem yapmak suretiyle ve henüz kimlik bilgileri tespit edilmeyen kart sahiplerinin kimliklerine bürünerek, kart bilgilerini internet üzerinden Cardplus sanal pos yolu ile bu site üzerinden web sayfasına girerek, sahte belge düzenleyip, tedavüle sürerek, 180 bin TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğine vurgu yaptı.

“36 sahte fatura ve 88 sipariş düzenlendi”

   Polis çavuşu Şaban Yeğen, yapılan soruşturmada zanlı Mehmet Karaöz’ün konu işyerinin muhasebecisi Halit Sancak, zanlı Karaöz’ün kız arkadaşı ve şirket sekreteri M.Ç., ve işyeri çalışanı zanlı Volkan Şanal’ın konu işyerinde dolandırmak kastıyla işyerine ait 36 adet faturaya ve 88 adet sipariş fişine, cam saksı, duşa kabin ve muhtelif cam ürünlerinin satışlarından 180 bin TL elde edilmiş gibi göstermek için sahte faturalar ile birlikte sahte sipariş fişlerini düzenleyip, konu fatura ve fişleri ilgili bankaya ibraz ederek, sahte belgeleri tedavüle sürdüklerinin tespit edildiğine işaret etti.

   Yeğen, zanlıların bankanın şikayeti üzerine 24 Ağustos 2020 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest edilen emir ile tutuklandıklarını kaydetti.

“Karaöz’ün hesabına gelen 596 bin TL hemen çekildi”

   Yeğen, zanlı Mehmet Karaöz’ün hesabına 596 bin TL para geldiğini ve tümünün hemen çekildiğini anlattı.

   Yeğen, bankaların bildirdiği 180 bin TL’lik ön şikayet olduğunu kaydetti. Yeğen, ayrıca yurtdışındaki bankaların, sanal pos cihazından zanlının yaptığı işlemleri şüpheli bulup, sanal pos cihazını kapattırdığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

   Polis çavuşu Şaban Yeğen, 4 zanlının etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

   Yargıç Temay Sağer, zanlı Mehmet Karaöz’ün yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 15 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı iki kefilin 125 bin TL değerinde kefil kefaleti imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

   Sağer, diğer üç zanlının ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 10’ar bin TL nakdi teminat yatırmaları, KKTC vatandaşı ikişer kefilin 75 bin TL değerinde kefil kefaleti imzalaması ve haftada birer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Sancak’ın, devleti dolandırdığı iddiası soruşturuluyor   

   Polis çavuşu Şaban Yeğen, daha sonra Halit Sancak ve tasdik memuru Ö.C.’nin aleyhindeki suçla ilgili şahadet verdi.

   Şaban Yeğen, zanlı Sancak’ın Nisan ve Mayıs 2020 tarihleri arasında faal olmayan bir temizlik şirketi adına toplam 34 işçi adına Koronavirüs salgını döneminde, devletin katkı olarak çalışanlara verdiği bin 500 TL katkıyı, zanlı Ö.C., ile birlikte işçiler huzurundaymış gibi, sahte vekaletnameler hazırlayıp, mühür atarak, yardımları şahsen kendisinin aldığının tespit edildiğini belirtti.

   Yeğen, ilk tespitlere göre yerel bir bankada 18 kişiye ait 27 bin TL devlet katkısını, sahte olduğuna inanılan vekaletnamelerle katkıları zanlı Sancak’ın aldığının belirlendiğini kaydetti.

   Yeğen, zanlı Ö.C.’nin yeni tutuklandığını ve bu süreçte adına çıkan yardımları alması gereken ve bundan haberi olmayan 5 çalışandan ifade alındığını belirtti.

   Yeğen, bu konuyla ilgili araştırmalarının sürdüğüne vurgu yapıp, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlı Halit Sancak ve Ö.C.’nin üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Zanlıların avukatları, süreye itiraz etti.

   Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlılar Halit Sancak ve Ö.C.’nin üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.