DOLAR 32,3668 0.01%
EURO 34,8056 0.02%
ALTIN 2.393,06-0,15
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Tekin Arhun’un Sahte Evrak Dosyasının Üzeri Neden Örtülüyor?

Tekin Arhun’un Sahte Evrak Dosyasının Üzeri Neden Örtülüyor?

ABONE OL
21 Mart 2021 19:29
Tekin Arhun’un Sahte Evrak Dosyasının Üzeri Neden Örtülüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Adamı Tekin Arhun’un savcılıkta olan 172/2014 nolu dava dosyası bir türlü ileri taşınmıyor.

6 yıl önce gazete manşetlerinde ‘sahte evrak dosyası’ olarak çıkan ve Tekin Arhun ile Turgut Muslu’nun evrak sahtelemekle suçlandığı dosyanın akibeti merak konusu.
Bu konuda 6 yıldır tek bir adım atılmazken, dosyanın kimler tarafından neden üzerinin örtülmeye çalışıldığı merak ediliyor.

172/2014 nolu dava dosyası, 2006 yılında Bafra’da açılan su arıtma ihalesinde yaşanan anlaşmazlık sonucunda ihaleyi alan ve Tekin Arhun’un da hissedarı olduğu C.T LTD’nin, betonerme hizmeti aldığı “Kaskon Şirketi” ile yaşadığı sorunu içeriyor. Dava dosyasına göre Tekin Arhun’dan yaptığı işin karşılığı olarak 250 bin Sterlin alacağı olduğunu iddia eden Kaskon Şirketi, Arhun’un evraklarda tahrifat yaptığını ve bu parayı ödemediğini iddia etmişti.

Yaşanan bu gelişme üzerine ise dönemin Turizm Planlama Dairesi Müdürü Turgut Muslu da mahkemeye sahte evrak sunmakla suçlanmış ancak evraklarda yapılan tahrifattan haberi olmadığını söylemişti. O dönemde Tekin Arhun ve Turgut Muslu, polis tarafından evrak sahtelemekle suçlanmış, yurt dışına çıkışları yasaklanmış ve 50’şer Bin TL şahsi kefaletle serbest bırakılmıştı!

Bu suçlamanın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen malum dosya hakkında tek bir adım dahi atılmazken, savcılığın sessizliği sorgulanır oldu.

Daha önce de gerek bazı gazetelerin manşetlerine taşınan gerekse bazı köşe yazarlarının kaleme aldığı 172/2014 nolu dava dosyasının akibetinin ne olacağı merak ediliyor.

Bu konuda savcılık defalarca göreve çağrılmasına rağmen Arhun’un dokunulmazlık zırhı yargının dahi elini kolunu bağlamış durumda. Kıbrıs Türk Toplumunun en çok güvendiği kurumların başında gelen yargının bu şahıs yüzünden itibarını koruyamaması ise tepkilere yol açtı.

Birçok konuda adalet ve eşitlik bekleyen vatandaşlar, yargı da dahil ayrımcılık gören bazı iş adamlarından bıkmış durumda. Kıbrıs Gerçek Haber Sitesi olarak bir kez daha bizler de 172/2014 nolu dava dosyasının ne olduğunu hem polise hem de yargıya soruyoruz ve cevap bekliyoruz!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.