DOLAR 32,3407 -0.06%
EURO 34,9728 0.5%
ALTIN 2.390,93-0,23
BITCOIN 19126770.57642%
Lefkoşa
°

16:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Yakalama Emri Çıktı

Yakalama Emri Çıktı

ABONE OL
14 Ocak 2021 21:26
Yakalama Emri Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardında binlerce çaresiz insan bırakarak ortadan kaybolan, Bulut İnşaat Direktörü Temel Bulut hakkında tutuklama kararı çıktı. Bulut hem Türkiye’de hem de KKTC’de yüzlerce mağdur yarattı

Türkiye ve Kıbrıs’ta ardında yüzlerce mağdur bırakarak kayıplara karışan, Bulut İnşaat Direktörü Temel Bulut için tutuklama kararı çıktı.

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği 10 konut projesi ve KKTC’de de Evviva Lavinium Sitesi ile büyük vurguna imza atan Bulut İnşaat’ın teslim etmesi gereken binlerce dairesi bulunuyor.

KKTC’de Bulut İnşaat’tan ev alan 400 kişi evinin tapusunu alamazken, 150 kişi de ödediği halde evine sahip olamadı. Bazı vatandaşların parasını ödediği evlerin inşaatına bile başlanmazken, yıllardır yarım inşaat şeklinde duran evler de var…

Ne paralarını ne de evlerini alabildiler

KKTC’de Bulut İnşaat’ın yaptığı kampanyalara güvenerek varını yoğunu satıp, bu şirketten ev almak için ödeme yapan mağdurlar en azından paralarını geri almak için birçok yola başvurdu.

Ancak mağdurların ne kendi aralarında düzenledikleri toplantılar ne de yaptıkları eylemler bir sonuç vermedi.  Mağdurlar, ne parasını geri aldı ne de evini alabildi.

Yol bile yapılmadı

Temel Bulut ayrıca Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde bulunan Evviva Lavinium sitesinden ev alanlara, Lefkoşa’ya ulaşımlarını kolaylaştırmak için yonca kavşak yapılacağı sözünü verdi.

Ancak yonca kavşak da bir türlü yapılmadı. Koçan alamasalar da evlerine taşınma şansı bulan Temel Bulut mağdurları da yol mağduru oldu.Evviva Lavinium sitesinden Lefkoşa’ya gitmek isteyen mağdurlar Dikmen içinden geçiş yaparak kilometrelerce yol fazla kat etmek zorunda kalıyor.

Geleceğini söyledi gelmedi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği çatısı altında örgütlenen, Bulut İnşaat mağdurlarına birçok kez toplantılara gelip, katılacağı yönünde söz veren Temel Bulut bu sözünü de tutmadı.

Gürcafer: Hâlâ ders almadık

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ülke olarak bu yaşadıklarımızdan hâlâ ders almadığımızı söyledi ve bu konuda gerekli yasa çalışmalarının yapılmadığını belirtti.

Yabancı yatırımcıların ülkeye yatırım yapmadan önce yatırım yapacağı miktarın bir kısmının, devlet tarafından bloke edilmesi gerektiğini belirten Gürcafer, ancak bu uygulamanın daha yürürlüğe girmediğini söyledi.

Gürcafer, bir önlem alınmazsa benzer durumların yine başımıza gelebileceğinin uyarısını yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.